peterselieboter

Peterselieboter – lekker op stokbrood of bij een stukje vlees of vis

Met slechts drie ingrediënten maak je deze fantastisch lekkere peterselieboter. Dit is bijna geen recept te noemen, maar ik deel het toch graag met je! Gebruik lekkere roomboter, verse peterselie en grof zout en je hebt in een handomdraai een heerlijke, zelfgemaakte kruidenboter. Lekker op vers brood maar ook heerlijk bij een stukje vlees of vis.Voor de makkelijke kok

Wie StudioKOOK regelmatig bezoekt, zal weten dat ik gek ben op zelfgemaakte kruidenboter. Kruidenboter uit de supermarkt eet ik eigenlijk niet. De smaak is écht anders dan wanneer je lekkere, verse ingrediënten gebruikt. Ik ben een makkelijke kok en de recepten op StudioKOOK om zelf kruidenboter te maken, zijn net als de andere recepten die je hier vindt, niet moeilijk om te maken! Geen reden om dus niet zelf kruidenboter te maken.

Tip: maak meteen een grote portie en vries de kruidenboter in. Je kunt de kruidenboter op deze manier langer bewaren en zo heb je altijd zelfgemaakte kruidenboter in huis!


Zelf kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken is helemaal niet moeilijk. Het is juist een makkelijke manier om extra smaak te geven aan een lekkere roomboter, een gerecht een extra smakelijke twist te geven en om ingrediënten (verse kruiden) op te maken uit de koelkast. Zo verspil je niets, maar maak je er een lekkere kruidenboter mee. Een win-winsituatie als je het mij vraagt!

Tip: ik maak graag in grote hoeveelheden verse kruidenboter op een warmere dag in de lente of in de zomer. De roomboter is in no-time op kamertemperatuur en het mengen kan niet makkelijker! Geen ingrediënten in huis die op moeten? Ga er gewoon voor naar de supermarkt, want zo’n voorraadje kruidenboter komt altijd van pas.


Peterselieboter

Voor dit recept kies ik voor drie lekkere ingrediënten.

Roomboter. Kies altijd voor roomboter en ga niet voor bijvoorbeeld margarine. Dit is in prijs misschien voordeliger maar doet af aan de smaak.

Verse peterselie. Peterselie is een lekker kruid met en frisse smaak. Dit combineert goed met de volvette en romige smaak van de boter. Een topcombinatie dus! Ga altijd voor verse peterselie en snijd deze fijn. Gedroogde peterselie uit een potje kun je beter niet gebruiken voor deze peterselieboter.

Grof zout. Om de peterselieboter nog een beetje op smaak te brengen gebruik ik grof (zee)zout. Meer heeft deze kruidenboter niet nodig. De grove structuur in de romige boter is ontzettend lekker en geeft het een speelse twist. Geen grof zout in huis? Fijn zout kan uiteraard ook. Vergeet tussendoor vooral niet te proeven zodat je niet te veel zout gebruikt.

peterselieboter

Peterselieboter

Romige en frisse peterselieboter. Lekker op brood, bij de borrel of bij een stukje vlees of vis. Maak een grote portie en waar het in de vriezer.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Hollands
Porties 200 gram

Ingrediënten
  

  • 200 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 40 gram verse peterselie
  • 2 theelepels grof zout

Instructies
 

  • Snijd de verse peterselie fijn. Voeg het toe aan de roomboter en meng het geheel goed door.
  • Breng de peterselieboter op smaak met grof zout.
  • Serveer de peterselieboter direct, bewaar in de koelkast of vriezer. In de vriezer zeker drie maanden houdbaar.
Trefwoord Kruidenboter, Makkelijk, Peterselie, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating