Deze slimme avondmaaltijd mag niet ontbreken in je weekmenu! Maak handig gebruik van gemarineerd vlees om deze bami met shoarma in no-time op tafel te zetten. Lekker met groenten zoals paprika en eventueel wat frisse komkommer voor erbij. Een makkelijke maaltijd voor de doordeweekse dag.
Makkelijke doordeweekse maaltijd
Een makkelijke recept voor de doordeweekse maaltijd komt altijd van pas. Deze bami met shoarma mag niet ontbreken in je weekmenu. Dit recept maakt handig gebruik van gemarineerd vlees om je hele gerecht lekker veel smaak te geven. Zo heb je niet veel ingrediënten nodig om dit gerecht tot een waar succes te maken. Ook handig wanneer je even geen bamikruiden of specerijen in huis hebt voor een traditionele bami.
Bami met shoarma en paprika
Wist je shoarma ontzettend lekker is in een wokgerecht? Het vlees is al gemarineerd en geeft je gerecht meteen veel smaak. Geen gedoe met een waslijst aan ingrediënten dus! Ik kies voor kippenshoarma, maar voel je vrij om varkensvlees te gebruiken of zelfs vegetarische shoarma. Het kan allemaal!
Verder voeg ik graag nog wat extra groenten toe aan deze makkelijke bami. Ik kies voor ui en paprika, rood en groen. Deze groenten zijn lekker neutraal, fris van smaak en passen goed bij de rest van de ingrediënten. Voor de frisse twist serveer ik er graag wat komkommer bij. Snijd deze gewoon in plakjes en eet lekker samen met je bami met shoarma. Wie zegt dat een simpele maaltijd niet onwijs lekker kan zijn?
Simpele recepten
Ik ben dol op simpele recepten. Zo houd ik meer tijd over voor andere dingen. Het liefst sta ik doordeweeks maar 15 tot 20 minuten in de keuken en heb ik weinig afwas. Geluk, want veel recepten van StudioKOOK voldoe aan deze eisen. Wie wil dat nu niet?
De categorie ‘Snel en Simpel’ garandeert je van een lekkere maaltijd in je zoektocht naar een snel en simpel recept Bekijk alle recepten in deze categorie en klik hier.
Voor het gemak som ik een aantal snelle recepten voor je op voor de doordeweekse maaltijd:
Bami met shoarma en paprika
Ingrediënten
- 200 gram kipshoarma
- 250 gram mienestjes (ongeveer 6 mienestjes)
- 2 paprika's (rood en groen)
- 1 ui
- 25 ml sojasaus
- 25 ml ketjap
Instructies
- Kook de mienestjes zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet apart tot verder gebruik.
- Bak intussen de kipshoarma gaar. Maak de ui en de paprika schoon en snijd in dunne reepjes.
- Voeg de reepjes ui toe aan de shoarma en bak mee totdat deze glazig worden. Voeg vervolgens ook de paprikareepjes toe. Bak geheel nog 5 tot 10 minuten.
- Doe de gekookte mie bij de kipshoarma en de groenten. Schenk de sojasaus en de ketjap erbij en meng het geheel goed door.
- Serveer de bami met shoarma direct. Garneer eventueel met wat fijngesneden bosui, sesamzaad en/of noten.
Simpel gerecht ik had het nog wat uitgebreid met een stengeltje bleekselderij, halfvet komkommer en teentje knoflook.
Met elkaar echt een simpel maar heerlijk gerecht, echt een aanbeveling voor een snelle maaltijd.