‘Nduja boter is een heerlijke kruidenboter gemaakt met de Italiaanse worst ‘Nduja. Deze worst is smeerbaar en pittig van smaak. Erg lekker in verschillende Italiaanse gerechten en zo ook als smaakmaker in deze ‘nduja kruidenboter. Wanneer ga jij deze pittige kruidenboter maken?
Zelf kruidenboter maken
Zelf kruidenboter maken is lekker en helemaal niet moeilijk. Op StudioKOOK vind je verschillende recepten voor zelfgemaakte kruidenboter (waaronder dit basisrecept). Je kunt er allerlei soorten kruiden voor gebruiken en je kunt variëren met zoveel verschillende soorten smaken. Bekijk bijvoorbeeld ook eens dit recept voor Italiaanse kruidenboter met zongedroogde tomaat.
‘Nduja boter
Voor dit recept gebruik je ‘nduja als smaakmaker. Deze Italiaanse, smeerbare worst is super smaakvol en is daarom perfect om gerechten mee om smaak te brengen. Zo ook deze kruidenboter! De ‘nduja is pittig smaak en dat is ontzettend lekker is deze ‘nduja boter. Combineer de pittige smaak met frisse peterselie. Echt een topcombinatie!
‘Nduja recept
Deze zelfgemaakte kruidenboter met ‘nduja is een van de voorbeelden van een lekker ‘nduja recept. ‘Nduja is ook erg lekker in bijvoorbeeld een pasta, breng de pastasaus er mee op smaak, maar ook dit recept voor ‘nduja garnalen moet je zeker eens proberen als je liefhebber bent van deze pittige worst! Ook in dit recept komt die lekkere combinatie van ‘nduja worst en verse peterselie terug. Heerlijk!
‘Nduja kruidenboter bewaren
Deze zelfgemaakte kruidenboter is zo lekker, eigenlijk wil je hierna niet anders meer. Maak een extra grote portie, want zelfgemaakte kruidenboter kun je heel makkelijk bewaren! Zelfgemaakte kruidenboter kun je bewaren, in porties, in de vriezer. Hoe je dat precies doet, lees hier (klik).

‘Nduja boter met peterselie
Ingrediënten
- 250 gram roomboter (ongezouten, op kamertemperatuur)
- 50 gram 'nduja (ongeveer 2 flinke eetlepels)
- 15 gram verse peterselie
- snuf grof zout
Instructies
- Doe de roomboter in een ruime mengkom. Voeg de 'nduja toe en mix dit met een vork of lepel goed door elkaar. Als je luchtigere, opgeklopte kruidenboter wil, kun je een handmixer gebruiken. Mix dan niet te lang, om schiften te voorkomen.
- Hak de blaadjes van de peterselie fijn en meng deze door de 'nduja boter. Verdeel de boter over een mooie serveerkom en bestrooi met wat grof zout.