Deze heerlijke Spaanse pinchos met tonijnsalade en paprika maak je in een handomdraai. Snel klaar dus en ook nog eens onwijs lekker! Ideaal voor een gezellige Spaanse tapasavond.
Wat zijn pinchos?
Pinchos zijn een Spaanse snack, veel gegeten in restaurant. Een pincho bestaat uit een stukje brood met een lekkere topping en daarin een prikker. De naam ‘pincho’ verwijst naar de prikker.
Pinchos zijn onlosmakelijk verbonden aan Spaanse tapas. Tapas worden gegeten voorafgaand aan de maaltijd samen met een drankje. Op dezelfde wijze kun je ook pinchos nuttigen.
Pinchos met tonijnsalade en paprika
Deze pinchos hebben een lekkere topping van zelfgemaakte tonijnsalade en paprika. De tonijnsalade zelf maken is helemaal niet moeilijk en is klaar in een mum van tijd. Bestrijk hiermee het geroosterde brood en maak het af met een lekker fris stukje paprika. Een vrolijke prikker erin en je zelfgemaakte pincho is klaar!
Pinchos maken
Brood roosteren kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is uiteraard een broodrooster, grillapparaat of tosti-ijzer. Heb je deze niet tot je beschikking, dan kun je voor één van de volgende manieren kiezen:
- Roosteren in de oven. Zet de grillstand van de oven aan en leg de sneetjes brood op het rooster. Plaats het rooster hoog in de oven en rooster de sneetjes brood vervolgens ongeveer 3 minuten per kant.
- Roosteren in de koekenpan. Leg de sneetjes brood in een koekenpan. Je hoeft de pan niet eerst in te vetten. Verwarm de pan en rooster de sneetjes brood zo tot de krokant en goudbruin zien.
Pinchos worden traditioneel gegeten in Spanje, aan de bar, bij de borrel. Serveer deze pinchos met tonijnsalade en paprika daarom samen met bijvoorbeeld wraprolletjes met roomkaas en Serranoham en deze gevulde eieren met olijf en ansjovis.
Pinchos met tonijnsalade en paprika
Ingrediënten
- 2 sneetjes brood
- ongeveer 145 gram tonijn in blik
- 2 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt of crème fraîche
- 1 el citroensap
- ½ rode paprika
- 16 olijven
- peper en zout
- 16 kleine prikkertjes
Instructies
- Rooster de sneetjes brood in het grilltoestel of tosti-ijzer. Op zoek naar een andere manier om brood te roosteren? Scroll dan even door naar de tips.
- Laat intussen de tonijn goed uitlekken en meng deze met de mayonaise, de Griekse yoghurt of crème fraîche en het citroensap. Breng hierna eventueel op smaak met peper en zout.
- Was de paprika en snijd deze in kleine, dunne reepjes. Prik de olijven alvast op de kleine prikkertjes.
- Snijd de geroosterde sneetjes brood in 8 kleine driehoekjes. De korstjes kun je er naar smaak afsnijden, maar dit hoeft niet. Bestrijk het geroosterde brood met de tonijnsalade en beleg vervolgens met de reepjes paprika. Prik als laatst de olijven in de pinchos met tonijnsalade en paprika.
Pingback: Pincho met courgette en aïoli - StudioKOOK
Pingback: 16 x snel & simpel recept - StudioKOOK