miso ramen

Miso ramen met gekaramliseerde prei, champignons en chili olie

Miso ramen is een Japanse maaltijdsoep met noedels en een bouillon op smaak gebracht met misopasta. Echt een smaakbom! Voor extra smaak maak een je heerlijke basis van gekarameliseerde prei en gebakken champignons waar je de miso en wat sojasaus aan toevoegt. Wanneer zet jij deze maaltijdsoep op tafel?



Miso ramen

Ramen is een Japanse soep met noedels. Dit is de basis. Er wordt veel aandacht besteed aan de bouillon, want dit bepaald een groot deel van de smaak van de ramen. Voor dit recept maak je een miso bouillon. Echt super lekker. Miso bevat ontzettend veel smaak en is daardoor is deze bouillon voor de miso ramen ook super smaakvol. Heerlijk in combinatie met de gekarmeliseerde prei en de gebakken champignons.


Wat is misopasta?

Misopasta is een gefermenteerde sojabonenpasta. Miso komt oorspronkelijk uit Japan. Miso is een echte smaakmaker en wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld soepen, sauzen of het op smaak brengen van groenten.

Voor dit recept gebruik ik ‘shiromiso’. Dit betekent: witte miso. Deze kun je kopen bij de toko of de grotere supermarkten.

miso ramen

Miso ramen met gekaramiliseerde prei, gebakken champignons en chili olie

Miso ramen is een Japanse maaltijdsoep met noedels en een bouillon op smaak gebracht met misopasta. Echt een smaakbom! Voor extra smaak maak een je heerlijke basis van gekarameliseerde prei en gebakken champignons.
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Japans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels misopasta (shiromiso, witte miso)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 250 gram champignons
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 250 gram woknoedels
  • 4 eieren

Voor de garnering:

  • 4 bosuitjes (fijngesneden)
  • chili olie (naar smaak)
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Maak de prei en knoflook schoon. Snijd de prei in fijne, halve ringen en snipper de knoflook.
  • Bak de prei 5 minuten rondom aan, op middelhoog vuur, in een ruime soeppan met een dikke bodem. Voeg daarna de knoflook toe en bak een paar minuten mee tot de knoflook gaat geuren. Let op dat de knoflook niet verbrand.
  • Zet het vuur laag, voeg een scheutje water toe en doe de deksel op de pan. Laat de prei zo in 30 minuten karameliseren tot een dikke pasta.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak deze op middelhoog vuur gaar en goudbruin. Voeg deze, samen met de misopasta en de sojasaus toe aan de prei en meng dit goed door. Schenk de bouillon erbij en laat nog 15 minuten pruttelen.
  • Kook intussen de woknoedels gaar en giet deze af. Klop de eieren los en bak hier 4 dunne omeletjes fijn. Snijd de omelet fijn.
  • Verdeel de noedels over 4 kommen en schenk de misobouillon in de kommen. Verdeel hier de gesneden omelet over, samen met de bosui, wat chili olie naar smaak en wat sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Notities

In plaats van omeletreepjes kun je ook een gekookt ei serveren in de soep. 
Zonder het ei is dit recept veganistisch. Zorg er ook voor dat je de prei dan bak in een plantaardige olie. 
Trefwoord Gezond, Maaltijdsoep, Makkelijk, Veganistisch, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating