italiaans brood zonder kneden

Italiaans brood – makkelijk recept zonder kneden

De Italiaanse keuken, wie houdt er niet van? Ik kook graag klassieke Italiaanse recepten (1.) Melanzane alle Parmigiana (Italiaanse aubergineschotel) -klik-, 2.) pasta bolognese -klik-, 3.) Panzanella met zalm – Italiaanse broodsalade -klik-). Deze lekkere klassiekers vul ik graag aan met een smakelijk bijgerecht. Een zelfgebakken brood doet het altijd goed! Daarom bedacht ik dit makkelijk recept voor Italiaans brood. Extra makkelijk, want je hoeft niet te kneden.



De smaak van Italië

De Italiaanse keuken is geliefd bij velen. De Italiaanse keuken staat bekend om zijn eenvoud en gebruik van verse ingrediënten en pure smaken. Mediterrane ingrediënten worden omgetoverd tot heerlijke pasta’s, ovenschotels, salades en visgerechten. Ook in de bakkerij weten ze onze smaakpapillen maar al te goed te aan te wakkeren. Naast de heerlijkste zoete lekkernijen, kent de Italiaanse keuken ook tal van heerlijke broodrecepten. Voor dit Italiaanse brood liet ik me graag inspireren door al deze veelzijdige factoren die de Italiaanse keuken zo’n succes maakt.


Italiaans brood

Ik ben dol op brood. Heerlijk vers gebakken met een laag roomboter of een heerlijke ciabatta even dippen in wat olijfolie en azijn. Zo lekker! Dit Italiaanse brood zet je zelf in een handomdraai op tafel zonder gedoe. Of je nu op zoek bent naar een smakelijk Italiaanse bijgerecht, gemak in de hartige bakkerij of een last-minute broodrecept, hier ben je aan het goede adres.

Dit brood maak je met gist, olijfolie, Italiaanse kruiden een snuf zout. Meng dit met bier of bruisend water en de rest gaat van zelf. Zorg dat het deeg goed gemengd is en dek het af met een keukendoek of plastic- of aluminiumfolie. Zorg dat hij op een lekker warm plekje staat, niet te warm niet te koud. Laat het deeg rijzen: 2 uur tot een nacht. Handig, want zo kun je het deeg snel in elkaar zetten voor de nacht en rest je de volgende ochtend alleen nog het bakken.

italiaans brood zonder kneden

Italiaans brood

Met dit heerlijke en makkelijke broodrecept waan je je in Italië. Italiaans brood zonder kneden en makkelijk rijzen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rijstijd 2 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 broden

Ingrediënten
  

  • 375 gram bloem
  • 2 theelepels zout (fijn)
  • 1 zakje gist
  • 350 ml bier of bruisend water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor 220 graden.
  • Meng de bloem, de gist, het zout en de gedroogde Italiaanse kruiden. Voeg hier het bier of bruisend water aan toe, samen met 2 eetlepels olijfolie. Meng het geheel goed door met een lepel en dek de kom af. Laat het deeg 2 uur rijzen of totdat het verdubbeld is in volume.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en verdeel over de bakplaat. Maak er twee lange broden van. Is het deeg nog wat te nat om op te pakken? Gebruik een lepel om het deeg op de bakplaat te scheppen.
  • Bestrijk het de broden met de overige eetlepel olijfolie en bestrooi, naar smaak, met grof zeezout. Bak het Italiaanse brood 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de broden, na het bakken, voor het snijden, ietwat afkoelen.
Trefwoord Bakken, Brood, Hartig, Makkelijk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating