Ken jij de Pinsa al? Pinsa (of pinza) is een Italiaans broodsoort uit Rome, belegd met super lekkere toppings. Ik maak een vegetarische pinsa met champignons, gorgonzola en pesto. Echt een heerlijke combinatie! Eet deze pinsa bij het avondeten, maar het is ook erg lekker bij de borrel!
Wat is pinsa?
Pinsa, pinza of voluit: pinsa Romana is een Italiaans broodsoort, traditioneel afkomstig uit Rome. Je zou het ook een pizzasoort kunnen noemen. Pinsa wordt gemaakt van verschillende soorten meel en qua deeg doet het denken aan een focaccia. Het deeg is super luchtig en krokant van buiten. Beleg een pinsa met lekkere toppings en je hoeft hem alleen nog af te bakken. Heerlijk!
Champignons, gorgonzola en pesto
Deze combinatie van ingrediënten vind ik echt fantastisch lekker: champignons, gorgonzola en pesto. De pesto maak ik het liefst zelf, en de champignons snijd ik super dun en voor dit pinsa recept gebruik ik gorgonzola dolce. Dit recept is dus helemaal vegetarisch.
Pinsa met champignons, gorgonzola en pesto
Ingrediënten
- 2 pinsabodems
- 100 gram champignons
- 1 rode ui
- 100 gram gorgonzola
- 4 eetlepels pesto
- 100 gram mascarpone (alternatief: crème fraîche of roomkaas)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel de mascarpone over de 2 pinsabodems. Het is niet erg als de mascarpone ietwat rustiek verdeeld is. Verdeel hierop de gorgonzola (in stukken) en de pesto (in hoopjes).
- Snijd de ui en de champignons in dunne plakken en ringen. Verdeel deze ook over de pinsa. Bak de pinsa nu in 10 tot 15 minuten af. Serveer direct. Eet smakelijk!