Bij de borrel • 10 minuten
Ingrediënten
125 gram makreel (blik)
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel Srirachasaus
2 bosuitjes
1 eetlepel citroensap
peper en zout
Bereidingswijze
Giet de makreel af en laat goed uitlekken. Meng in een kom de mayonaise, citroensap en de Srirachasaus en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Maak de bosui schoon en snijd deze in fijne ringetjes. Pluk de makreelfilets ook fijn en meng deze vervolgens, samen met de bosui, door het mengsel van mayonaise, citroensap en Srirachasaus.
Serveer deze pittige makreelsalade met Srirachasaus op een toastje bij de borrel, op een boterham of op een cracker.
Tips
Je kunt deze pittige makreelsalade bewaren koelkast. Doe de makreelsalade hiervoor in een afgesloten bakje en hij blijft 3 tot 4 dagen lekker.