Deze eiersalade met ansjovis is super lekker! De ansjovis geeft deze zelfgemaakte eiersalade een lekkere, hartige smaak. Ansjovis past perfect bij ei, dus een ideale combinatie. Dit borrelrecept is makkelijk om te maken. Serveer deze ansjovis eiersalade op een toast of lekker op een sneetje geroosterd brood.
Eiersalade met anjsovis
Eiersalade is super makkelijk om zelf te maken. Je kunt er dan ook lekker mee variëren. Voor dit recept gebruik je een basisrecept voor eiersalade en daar combineer je ansjovis mee. Ansjovis koop je in een klein potje of een klein blikje. Deze kleine visjes smaken een beetje zoutig. Ze hebben super veel smaak en daarom hoef je er niet te veel van te gebruiken. Voor dit recept gebruik ik een half potje.
Eiersaladerecepten
Zoals hierboven al benoemd kun je met eiersalade volop variëren. Op StudioKOOK vind je dan ook meerdere recepten voor zelfgemaakte eiersalade. Ik soms ze graag voor je op zodat je je kunt laten inspireren:
Eiersalade met ansjovis
Ingrediënten
- 3 eieren (hardgekookt en afgekoeld)
- 20 gram ansjovis (ongeveer 6 ansjovisfilets)
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 bosje bieslook
Instructies
- Pel de eieren en halveer ze. Doe ze samen met de mayonaise in een kom.
- Snijd de ansjovis en de bieslook fijn en doe deze bij de eieren met de mayonaise. Prak dit alles met een vork tot een grove eiersalade.
- Serveer met een toastje of op brood.
Pingback: Pittige makreelsalade met Srirachasaus - StudioKOOK