eiersalade met ansjovis

Eiersalade met ansjovis

Bij de borrel – 15 minutenIngrediënten (ongeveer 200 gram eiersalade met ansjovis)

6 eieren, hardgekookt
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
peper
1 blikjes ansjovisfilets
eventueel: verse peterselie


een staafmixermolen


Bereidingswijze

Schil de hardgekookte eieren en halveer deze. Haal het eigeel uit het eiwit. Dit kun doen met behulp van een theelepel of door het eiwit binnenstebuiten te keren. 

Doe het eiwit in het bakje van de staafmixermolen en voeg hier de mayonaise en het citroensap aan toe. Geen staafmixermolentje in huis? Scroll even door naar de tips!

Maal het eigeel samen met de mayonaise helemaal fijn zodat er een zacht mengsel ontstaat. Snijd intussen het eiwit in kleine blokjes. Laat de ansjovisfilets goed uitlekken en snijd deze fijn. 

Voeg de blokjes eiwit en de fijngesneden ansjovis toe aan het eigeelmengsel en meng het geheel goed door. Breng de eiersalade met ansjovis op smaak met peper. Snijd eventueel wat verse peterselie fijn en meng ook deze met de eiersalade. 

Deze eiersalade met ansjovis is heerlijk op brood, op een cracker of op een toastje bij de borrel.


Tips

Heb je geen staafmixer en een bijbehorend bakje in huis? Je kunt het eigeel ook fijn maken met alleen de staafmixer en bijvoorbeeld een hoge maatbeker. Ook zonder staafmixer kun je dit recept maken. Prak het eigeel dan zo fijn mogelijk en meng daarna met de mayonaise en citroensap. De eiersalade wordt dan iets grover van structuur maar de smaak is net zo lekker!

Zorg ervoor dat de eieren goed zijn afgekoeld voordat je aan dit recept begint. Maal je het eigeel dat nog lauwwarm is, dan is de kans groot dat deze eiersalade met ansjovis gaat schiften tijdens het mengen in het staafmixermolentje.


Misschien vind je dit ook lekker

1 reactie op “Eiersalade met ansjovis”

  1. Pingback: Pittige makreelsalade met Srirachasaus - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.