eiersalade met ansjovis

Eiersalade met ansjovis

Deze eiersalade met ansjovis is super lekker! De ansjovis geeft deze zelfgemaakte eiersalade een lekkere, hartige smaak. Ansjovis past perfect bij ei, dus een ideale combinatie. Dit borrelrecept is makkelijk om te maken. Serveer deze ansjovis eiersalade op een toast of lekker op een sneetje geroosterd brood.



Eiersalade met anjsovis

Eiersalade is super makkelijk om zelf te maken. Je kunt er dan ook lekker mee variëren. Voor dit recept gebruik je een basisrecept voor eiersalade en daar combineer je ansjovis mee. Ansjovis koop je in een klein potje of een klein blikje. Deze kleine visjes smaken een beetje zoutig. Ze hebben super veel smaak en daarom hoef je er niet te veel van te gebruiken. Voor dit recept gebruik ik een half potje.


Eiersaladerecepten

Zoals hierboven al benoemd kun je met eiersalade volop variëren. Op StudioKOOK vind je dan ook meerdere recepten voor zelfgemaakte eiersalade. Ik soms ze graag voor je op zodat je je kunt laten inspireren:

Honing-mosterd eiersalade
Heerlijke honing-mosterd eiersalade met maar 4 ingrediënten. Lekker bij de borrel, bij de barbecue, tijdens een high tea of picknick.
Bekijk het recept
honing-mosterd eiersalade
Amuse met eiersalade en prei
Maak een lekkere, zelfgemaakte eiersalade rijkgevuld met fijngesneden prei en vul hier amusecups mee.
Bekijk het recept
amuse met eiersalade
Makkelijke eiersalade
Makkelijke eiersalade, heerlijk voor op brood of voor op een toastje bij de borrel. Dit recept is het ideale basisrecept!
Bekijk het recept
makkelijke eiersalade


eiersalade met ansjovis

Eiersalade met ansjovis

Eiersalade met ansjovis. Heerlijk voor op brood, een cracker of op een toastje bij de borrel. Eiersalade maak je vanaf nu af aan zelf!
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Borrelhapje, Lunch, Ontbijt, Salade
Keuken Hollands
Porties 200 gram

Ingrediënten
  

  • 3 eieren (hardgekookt en afgekoeld)
  • 20 gram ansjovis (ongeveer 6 ansjovisfilets)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 bosje bieslook

Instructies
 

  • Pel de eieren en halveer ze. Doe ze samen met de mayonaise in een kom.
  • Snijd de ansjovis en de bieslook fijn en doe deze bij de eieren met de mayonaise. Prak dit alles met een vork tot een grove eiersalade.
  • Serveer met een toastje of op brood.

Notities

Je kunt de eiersalade met ansjovis 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast.
Trefwoord Makkeijk, Snel

1 reactie op “Eiersalade met ansjovis”

  1. Pingback: Pittige makreelsalade met Srirachasaus - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.