zelf cocktailsaus maken

Zelf cocktailsaus maken (zonder alcohol)

Bijgerecht | 5 minutenIngrediënten (100 ml)

3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels ketchup
2 theelepels worcestersauce
tabasco, naar smaak
1 eetlepel crème fraîche
1,5 eetlepel citroensap


Bereidingswijze

Neem een ruime kom om de zelfgemaakte cocktailsaus in te kunnen mengen. Doe hierin de mayonaise, de ketchup, de crème fraîche en de citroensap. Meng deze vier elementen alvast goed door elkaar.

Voeg vervolgens de worcestersauce toe aan de saus. Begin met één theelepel, proef dit mengsel goed en voeg vervolgens naar smaak wat meer toe tot 2 twee theelepels in totaal.

Voeg als laatste de tabasco toe aan de cocktailsaus. Tabasco is lekker pittig, dus begin met een paar druppels. Proef tussendoor goed en wees niet te enthousiast. Wanneer je helemaal tevreden met de saus, is deze klaar om te serveren!

Zelf cocktailsaus maken is helemaal niet moeilijk met dit recept! Serveer de zelfgemaakte cocktailsaus bij bijvoorbeeld de barbecue, een salade of een hartige cocktail als voorgerecht.


Tips

De pittige smaak van tabasco zal nog wat versterken als deze langer staat. Voeg dus niet te veel toe, wanneer je de cocktailsaus voorbereid. Voeg liever wat minder toe en proef voor het serveren nog even of de saus nog wat extra pit nodig heeft.

Heb je geen tabasco in huis? Dan kun je ook een snuf cayennepeper gebruiken.

De worcestersauce kun je eventueel vervangen door een halve hoeveelheid rode balsamicoazijn of een klein scheutje whiskey. Kies je voor de laatste optie? Dan is de cocktailsaus niet meer alcoholvrij.

De BBQ, een salade of een hartige cocktail combineert perfect met deze cocktailsaus. Of wat dacht je als dressing op een sandwich? Probeer vooral één van deze recepten om de saus mee te serveren:

2 reacties op “Zelf cocktailsaus maken (zonder alcohol)”

  1. Pingback: Pigs in a blanket - Amerikaanse worstenbroodjes - StudioKOOK

  2. Pingback: Ravigottesaus recept - makkelijk zelf maken - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.