zoete aardappelcurry

Zoete aardappelcurry met kippendijen en rode currypasta

Zoete aardappelcurry met kippendijen. Een heerlijk comfort food gerecht dat in 40 minuten op tafel staat. Dit gerecht is niet moeilijk om te maken. Het langste is het stoven van de rode curry, maar hierna heb je wel een pannetje bomvol smaak! Lekker met wat gekookte rijst.



Zoete aardappelcurry

Deze zoete aardappelcurry is er één om te onthouden. Als je dit recept voor rode curry een keer hebt gegeten, zet je hem het liefst elke week op tafel. En dat kan! Want dit is een super makkelijk recept. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en dit pannetje met zoete aardappelcurry krijgt z’n smaak door lekker te pruttelen tot alle ingrediënten gaar zijn. Ideaal als makkelijke en gezonde doordeweekse maaltijd. Terwijl het eten op het vuur staat, dek jij alvast de tafel en ruim je de keuken op. Heerlijk, want hierna schuif je zo aan aan tafel!


Rode curry

Voor dit recept gebruik ik graag een rode currypasta. Kies een merk die jij lekker vindt. De smaken uit de rode currypasta passen heel goed bij zowel de zoete aardappel als de kip. Een heerlijke combinatie. De kokosmelk maakt van deze curry een echt geheel. Tijdens het pruttelen vult je huis zich met de heerlijkste geuren uit de lekkere, rode currypasta en je kunt niet wachten tot je aan tafel kunt. Wanneer zet jij dit recept op het menu?

zoete aardappelcurry

Zoete aardappelcurry met kippendijen

Een heerlijke zoete aardappelcurry met kippendijen en rode currypasta. Deze comfort food maaltijd zet je binnen 40 minuten op tafel.
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 2 zoete aardappels
  • 200 gram kippendijen in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 bosje verse peterselie

Instructies
 

  • Verwarm een ruime wokpan of andere pan met een dikke bodem op het vuur met wat boter of olie. Bak hierin de kippendijblokjes rondom goudbruin en gaar.
  • Snipper intussen de ui en de knoflook fijn en voeg deze toe aan de kippendijblokjes. Ontdoe de steeltjes van het peterselieblad en snijd deze vervolgens fijn. Bak de fijngesneden peterseliesteeltjes, de ui en de knoflook ongeveer 3 minuutjes mee en voeg daarna de currypasta en de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en zet hierna het vuur lager.
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5, cm. Voeg de blokjes zoete aardappel toe aan de rode curry en laat het geheel 15 tot 20 minuten pruttelen op laag vuur, totdat de zoete aardappel gaar is.
  • Snijd het blad van de peterselie fijn en strooi dit voor het opdienen over de rode curry met zoete aardappel en kippendijen. Dit is lekker fris bij de pittige smaak van de rode curry.
Trefwoord Gezond, Makkelijk

1 reactie op “Zoete aardappelcurry met kippendijen en rode currypasta”

  1. Pingback: Kooktips #8: hoe zie je of kip gaar is? - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.