rode curry met zoete aardappel en kippendijen

Rode curry met zoete aardappel en kippendijen

Hoofdgerecht met kip | 40 minuten


Ingrediënten (3 pers.)

2 rode uien
2 teentjes knoflook
3 eetlepels rode currypasta
2 zoete aardappels
200 gram kippendijen, in blokjes
200 ml kokosmelk
1 bosje verse peterselie

Bereidingswijze

Verwarm een ruime wokpan of andere pan met een dikke bodem op het vuur met wat boter of olie. Bak hierin de kippendijblokjes rondom goudbruin en gaar.

Snipper intussen de ui en de knoflook fijn en voeg deze toe aan de kippendijblokjes. Ontdoe de steeltjes van het peterselieblad en snijd deze vervolgens fijn. Bak de fijngesneden peterseliesteeltjes, de ui en de knoflook ongeveer 3 minuutjes mee en voeg daarna de currypasta en de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en zet hierna het vuur lager.

Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5, cm. Voeg de blokjes zoete aardappel toe aan de rode curry en laat het geheel 15 tot 20 minuten pruttelen op laag vuur, totdat de zoete aardappel gaar is.

Snijd het blad van de peterselie fijn en strooi dit voor het opdienen over de rode curry met zoete aardappel en kippendijen. Dit is lekker fris bij de pittige smaak van de rode curry.

Tips

Wil je dit recept sneller maken dan 40 minuten? Gebruik dan geen hele zoete aardappel die je zelf nog moet snijden, maar voorgesneden zoete aardappelblokjes. Ook zoete aardappelfriet kun je hiervoor gebruiken. Dit is hetzelfde als zoete aardappel in blokjes, maar dan in een andere vorm.

Misschien vind je dit ook lekker

1 reactie op “Rode curry met zoete aardappel en kippendijen”

  1. Pingback: Kooktips #8: hoe zie je of kip gaar is? - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.