pasta pesto met kip

Snel & Simpel: pasta pesto met kip, cherrytomaten en mozzarella

Hoofdgerecht met vlees | 15 minuten


Ingrediënten (2 pers.)


200 gram grove pasta, zoals penne of fusili
200 gram kippendijen of kipfilet
200 gram crème fraîche
2,5 eetlepel pesto
125 gram mini mozzarella
250 gram cherrytomaten
± 40 gram rucola (½ zak)

Bereidingswijze

Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.

Snijd intussen de kippendijen of de kipfilet in hapklare blokjes en bak deze goudbruin en gaar in een ruime wok- of koekenpan. Voeg de crème fraîche en de pesto toe en roer dit tot een pestosaus.

Was de cherrytomaten en halveer deze. Doe deze bij de pestosaus en verwarm kort mee. Giet intussen de pasta af en voeg deze toe aan de pestosaus. Meng het geheel goed door.

Serveer de pasta pesto met kip met de mini mozzarella en de rucola.


Tips

Wil je variëren met deze pasta pesto met kip? Vervang de kip dan eens door bijvoorbeeld tonijn uit blik of gebakken paddenstoelen voor een vegetarische versie.

Wil je zelf pesto voor maken? Dan kun je dit (klik) recept gebruiken

Misschien vind je dit ook lekker

2 reacties op “Snel & Simpel: pasta pesto met kip, cherrytomaten en mozzarella”

  1. Pingback: Pasta pesto salade met zalm, cherrytomaat en komkommer - StudioKOOK

  2. Pingback: Rucolaquiche met kip en cherrytomaten - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.