Koken volgens het seizoen heeft veel voordelen. Het is goedkoper, beter voor het milieu en de smaak van de groenten is op z’n best! In dit artikel licht ik een aantal seizoensgroenten van februari: Chinese kool, prei en aardappelen.
Seizoensgroenten februari
Hoewel het in de maanden maart en april ook nog flink koud kan zijn en zelfs nog kan vriezen, is februari de laatste officiële wintermaand. Dat zie je terug in de seizoensgroenten! Ik lich in dit artikel de groenten Chinese kool, prei en aardappelen voor je uit. Lees over de lekkerste smaakcombinaties en beste eigenschappen van deze gezonde groenten.
Chinese kool
Chinese kool is een lekkere, frisse en lichte koolsoort. De structuur is luchtig van boven en onderaan, bij de kern, is de kool wat steviger. Je kunt de hele kool gebruiken. Laat je inspireren door de volgende recepten met Chinese kool:
Prei
Ik ben dol op prei, want prei is een echte alleskunner. Je kunt prei makkelijk verwerken in een gerecht voor wat extra groenten, maar je kunt prei ook heel goed de hoofdrol geven in een recept. Laat je inspireren door de volgende recepten met prei:
Aardappel
Aardappel is eigenlijk het hele jaar door goed verkrijgbaar, maar hoort wel echt bij de winterse seizoensgroenten. Kies daarom voor een lekker recept met aardappel. Ideaal als basis voor een gerecht, of als bijgerecht.
Geniet ook nog even van…
Natuurlijk kent februari veel meer typische groenten. Geniet vooral daarom van alle klassieke wintergroenten voor ze officieel niet meer in het seizoen zijn.