chinese kool snijden - seizoensgroenten van juli - seizoensgroenten van februari

Seizoensgroenten februari: Chinese kool, prei, aardappelen

Koken volgens het seizoen heeft veel voordelen. Het is goedkoper, beter voor het milieu en de smaak van de groenten is op z’n best! In dit artikel licht ik een aantal seizoensgroenten van februari: Chinese kool, prei en aardappelen.Seizoensgroenten februari

Hoewel het in de maanden maart en april ook nog flink koud kan zijn en zelfs nog kan vriezen, is februari de laatste officiële wintermaand. Dat zie je terug in de seizoensgroenten! Ik lich in dit artikel de groenten Chinese kool, prei en aardappelen voor je uit. Lees over de lekkerste smaakcombinaties en beste eigenschappen van deze gezonde groenten.


Chinese kool

Chinese kool is een lekkere, frisse en lichte koolsoort. De structuur is luchtig van boven en onderaan, bij de kern, is de kool wat steviger. Je kunt de hele kool gebruiken. Laat je inspireren door de volgende recepten met Chinese kool:

Yakisoba: Japanse noedels met kool en varkenfilet
Snelle en makkelijke Japanse noedels met lekker veel groenten: yakisoba. Knapperige gewokte groenten zoals Chinese kool, paprika en taugé en een malse mals stukje varkensfilet in een smakelijke zelfgemaakte woksaus. Dit gerecht is fris, zoet en ietwat zuur in elke hap en valt niet te zwaar op de maag. Kortom: dit wil je het liefst elke dag!
yakisoba japanse noedels
Groene curry met pangafilet en Chinese kool
Bekijk het recept
groene curry met pangafilet en chinese kool


Prei

Ik ben dol op prei, want prei is een echte alleskunner. Je kunt prei makkelijk verwerken in een gerecht voor wat extra groenten, maar je kunt prei ook heel goed de hoofdrol geven in een recept. Laat je inspireren door de volgende recepten met prei:

Gewokte tilapia met prei, courgette en cherrytomaten
Deze heerlijke gewokte tilapiafilet is een gezonde maaltijd voor elke doordeweekse maaltijd. In 20 minuten staat dit gerecht op tafel.
Bekijk het recept
snel & simpel gewokte tilapia met prei en courgette
Prei quiche met krokant spek en doperwtjes
Bekijk het recept
prei quiche met krokant spek en doperwtjes


Aardappel

Aardappel is eigenlijk het hele jaar door goed verkrijgbaar, maar hoort wel echt bij de winterse seizoensgroenten. Kies daarom voor een lekker recept met aardappel. Ideaal als basis voor een gerecht, of als bijgerecht.

Raclette op traditionele wijze met aardappeltjes, augurk en gerookte zalm
Zwitserse raclette met aardappeltjes, augurk, rode uienringen en gerookte zalm. Waan je in Zwitserland met deze tradtionele raclette!
Bekijk het recept
raclette met aardappeltjes, augurk en gerookte zalm
Krokante aardappeltjes uit de oven
Heerlijke aardappeltjes uit de oven die écht krokant zijn. Dit recept moet je geproefd hebben! Met een simpele truc maak jij super krokante aardappeltjes uit de oven.
Bekijk het recept
krokante aardappeltjes uit de oven
Pommes Anna – éénpersoons aardappeltorentjes
Deze variant op de klassieke Pommes Anna maak je makkelijk voor één persoon. Deze aardappeltorentjes zijn mals van binnen en krokant van buiten.
Bekijk het recept
Pommes Anna


Geniet ook nog even van…

Natuurlijk kent februari veel meer typische groenten. Geniet vooral daarom van alle klassieke wintergroenten voor ze officieel niet meer in het seizoen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *