seizoensgroenten van april

Seizoensgroenten van april

April doet wat-ie wil! De lente is in volle gang, maar in deze maand kan het nog alle kanten op. Zowel met het weer, als met de seizoensgroeten van april. Een aantal “nieuwe” groenten doen hun intrede in deze maand, maar geniet ook nog even voor het laatst van een aantal andere groenten. Benieuwd welke? In dit artikel vertel ik alles over de seizoensgroenten van april inclusief een aantal lekkere receptideeën. 

In deze eerste maand van de lente kookte ik voorzichtig al met een lenteachtig gevoel. Lichte gerechten, met frisse groenten. Wanneer april zijn intrede doet, komen hier een hoop heerlijke seizoensgroenten bij. De tijd van lichte salades, frisse soepen en eten in de buitenlucht is aangebroken!

Een aantal seizoensgroenten van april op een rijtje:

  • Bloemkool en broccoli
  • Rabarber
  • Worteltjes
  • Andijvie
  • Jonge prei
  • Radijs, veldsla en bosui
  • Asperges
  • Komkommer en courgette

 

aspergetaartjes vegetarische couscous met harissa

Seizoensgroenten als inspiratiebron

Deze mooie lijst van groenten geven meteen een lenteachtig en zonnig gevoel. Volgende maand komen hier ook tomaat, spinazie en doperwtjes bij. Samen vormen zij de basis voor heerlijk gerechten. Wat dacht je van een heerlijke soep van bloemkool of aspergetaartjes? Op StudioKOOK.nl vind je al een aantel lekkere recepten met seizoensgroenten:

 

Binnenkort op StudioKOOK

Ik kook het liefst met groenten uit het seizoen, daarom zul je de komende tijd weer heerlijke recepten met deze seizoensgroenten van april op StudioKOOK.nl vinden. Ik ga onder andere aan de slag met een ietwat andere bereiding van asperges. Dit recept komt volgende week al online.
Wist je dat bloemkool en broccoli een hele goede combinatie is? Zonde om daar geen lekker gerecht mee te maken. Ook dit recept vind je binnenkort op StudioKOOK. Geniet deze maand nog even volop van de groenten rode biet en witlof, want die zijn in april voor het laatst in het seizoen.

Met welke seizoensgroenten kook jij het liefst?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *