Hoofdgerecht • 30 minuten
Ingrediënten (6 stuks)
6 rijstvellen
25 gram mihoen
¼ komkommer
12 groene aspergetips
100 gram gerookte zalm
Voor de wasabidip:
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel citroensap
½ eetlepel wasabipasta
½ à 1 eetlepel water (eventueel)
Bereidingswijze
Kook water en wel hier vervolgens de rijstmie in. Giet hierna af.
Verhit een grillpan en grill de aspergetoppen 2 tot 3 minuten. Snijd de komkommer, eventueel met behulp van een kaasschaaf of dunschiller, in dunne plakjes. Snijd de radijsjes in reepjes en verdeel de zalm in 6 gelijke stukken.
Vul een ruime kom met handwarm water. Wel hier één rijstvel in. Doe dit 30 seconden tot één minuut. Leg het rijstvel hierna op snijplank.
Leg wat plakjes komkommer en gerookte zalm op het rijstvel. Verdeel hier wat rijstmie, de reepjes radijs en de gegrilde asperges op. Vouw de zijkanten en sla één kant over de vulling. Rol de springroll verder op. Herhaal deze stappen; het wellen van een rijstvel, het vullen en het rollen, tot alle springrolls met gerookte zalm en asperges zijn gemaakt.
Meng voor de wasabidip de mayonaise, citroensap en wasabi met elkaar. Leng dit eventueel aan met wat water zodat de dip iets lopender wordt. Serveer de springrolls met gerookte zalm en asperges met de wasabidip.
Pingback: Snel & Simpel: flammkuchen met gerookte zalm en groene asperges - StudioKOOK
Pingback: Springroll salade met zalm - StudioKOOK
Pingback: Springroll dipsaus - StudioKOOK