Heerlijke wortelsoep met limoen en koriander. Dit recept bevat een ontzettend lekkere smaakcombinatie die je geproefd moet hebben! Deze wortelsoep is niet zo maar wortelsoep, maar de druppeltjes limoensap en de verse koriander halen het beste in de ingrediënten naar boven. Geen liefhebber van koriander? Gebruik dan verse peterselie.
Wortelsoep met limoen en koriander
Ben jij gek op worteltjes? Dan zul je ongetwijfeld lekker aan de slag gaan met dit wortelsoep recept. Maar, ook voor iedereen die niet te vaak wortels eet, zal genieten van deze lekkere en smaakvolle soep. De wortelsoep is heerlijk kruidig en pittig naar smaak. Start met een uitje, wat knoflook en verse gember. Gecombineerd met specerijen die je even aanfruit, zal je huis zich snel vullen met heerlijke geuren!
Wortel combineert goed met veel ingrediënten. Voor dit recept gaan we de Oosterse kant op. We gebruiken rode peper, gember en als laatste limoensap en koriander. Allebei vers natuurlijk! De limoensap geeft de wortelsoep een frisse touch, heerlijk! Hetzelfde geldt voor de koriander. Koriander heeft van zichzelf een frisse smaak, maar uiteraard totaal anders dan de limoen.
Houd je niet van koriander? Vervang deze dan door verse peterselie.
Lekker koken met wortel
Wortel is een ontzettend makkelijke groente. Dit geldt voor zowel penen, wortelen en bospeentjes. Bospeentjes gebruik ik het liefst voor deze wortelsoep, want die smaken lekker zoet. Heb je wortelen of een peen over? Gebruik dan gewoon deze in deze soep! Zonde om altijd maar aan het konijn te geven.
Met wortel kun je in de keuken alle kanten op. Op StudioKOOK vind je nog meer lekkere recepten met wortel. Ik zet er een aantal voor je op een rijtje:
- Wortel tarte tatin met geitenkaas en tijm
- Thaise wortelsalade met gember en limoen (video)
- Katsu curry – Japanse curry met krokante kip
- Vegetarische couscous met harissa
- Springrolls met krokante kip en frisse groenten
Wortelsoep met limoen en koriander
Ingrediënten
- 500 gram worteltjes
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 400 ml kokosmelk
- ½ liter bouillon
- verse koriander (naar smaak)
- limoen(sap) (naar smaak)
En verder
- staafmixer
Instructies
- Verwarm een ruime kookpan met wat vetstof. Maak intussen de ui en de knoflook schoon en snipper deze fijn. Fruit de ui en de knoflook even aan. Snijd intussen de worteltjes en voeg deze ook toe aan de pan.
- Voeg de specerijen toe aan de pan en bak deze ongeveer 4 minuten mee. Zet het vuur niet te hoog, zodat de specerijen niet verbranden. Voeg hierna de kokosmelk en de bouillon toe. Breng de wortelsoep aan de kook. Laat de soep ongeveer 10 minuten koken, totdat de wortel gaar is.
- Mix de wortelsoep met een staafmixer tot een gladde soep.
- Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes en snijd de limoen in partjes. Serveer de wortelsoep met wat verse koriander erin en knijp wat limoensap uit boven de soep.