wraps met kip en knapperige groenten

Wraps met kip en knapperige groenten

Lunch | 10 minutenIngrediënten (4 wraps met kip)

4 tortillawraps
100 gram gerookte kipblokjes
4 blaadjes sla, bijvoorbeeld: kropsla, ijsbergsla, romeinse sla.
1 paprika
1 kleine rode ui
½ komkommer
4 eetlepels cocktailsaus (zelfgemaakt)


Bereidingswijze

Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Was de paprika en komkommer. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de halve komkommer in de lengte in vieren en ontdoe van de zaadlijsten. Snijd vervolgens ook de komkommer in kleine blokjes, ongeveer van dezelfde grootte als de paprika. Meng alle groenten met elkaar in een kom. Voeg de gerookte kipblokjes toe en roer goed door.

Verdeel één eetlepel cocktailsaus over één wrap. Leg hierop een blaadje sla, het liefst zodat de wrap bijna volledig wordt bedekt. Verdeel in het midden, in een lange strook, de groenten-kipvulling over de tortillawrap met sla en cocktailsaus. Rol de wrap met kip vervolgens op en steek eventueel een prikker in het midden zodat de wrap niet terug uitrolt.

Herhaal dit met de overige drie wraps en de rest van de vulling.

Serveer de wraps met kip als lunch of als snelle, lichte avondmaaltijd.


Tips

Snijd alle groenten in blokjes van ongeveer gelijke grootte. Zo kun je de tortillawrap makkelijk vullen en lekker eten met een soort salade als vulling.

Gerookte kipblokjes kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Kun je geen voorgesneden kipblokjes vinden, koop gerust een gerookte kipfilet en snijd de kip vervolgens zelf. Ook een ‘gewone’ kipfilet kun je gebruiken. Snijd de filet in blokjes en bak deze gaar en goudbruin. Dit geeft tevens een lekkere, warme twist aan deze wraps met kip.

Deze lekkere wraps met kip kun je ook goed voorbereiden om mee te nemen. Vul de wraps zoals in het recept en pak ze vervolgens goed in, in bijvoorbeeld alumiumfolie of bakpapier. Op deze manier heb je altijd een zelfgemaakte lunch bij de hand met wat extra groenten!

1 reactie op “Wraps met kip en knapperige groenten”

  1. Pingback: Eten tijdens een hittegolf - recepten en tips - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.