romige dressing

Romige dressing, heerlijk in elke salade of op elke sandwich

Bijgerecht | 5 minutenIngrediënten (100 ml romige dressing)

8 eetlepels olijfolie
4 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepels mosterd
2 à 3 theelepels honing
1 flinke eetlepel mayonaise
peper en zout


Bereidingswijze

Neem voor het maken van de romige dressing een ruime kom waar je de ingrediënten makkelijk in kunt mengen. Doe hierin de witte wijnazijn, de honing en de mosterd. Breng dit alvast op smaak met wat peper en zout. Meng deze ingrediënten goed door.

Voeg vervolgens in een dunne straal de olijfolie toe terwijl je goed blijft roeren. Zo wordt de olijfolie direct opgenomen en ontstaat een egaal mengsel. Gaat het gieten en roeren iets te snel? Voeg dan kleine scheutjes toe en roer vervolgens goed door. Doe dit totdat alle olijfolie is opgenomen door de romige dressing.

Voeg de lepel mayonaise ook toe aan de romige dressing en meng het geheel goed door. Serveer de dressing bij een lekkere salade. Een paar lepeltjes is genoeg. De rest kun je gewoon bewaren in de koelkast voor de volgende keer.


Tips

Is de dressing erg dik en niet lopend genoeg? Voeg dan voorzichtig een eetlepel water toe en meng dit goed door. Dit zal veel verschil maken.

Deze romige dressing is heerlijk bij een salade, maar ook op bijvoorbeeld een sandwich of bijvoorbeeld bij vlees.

Proef de dressing tussentijds goed. Is het te zuur? Voeg wat extra honing toe? Is het te zoet? Voeg wat extra mosterd toe. Wordt de dressing te bitter? Dit kan komen door de olijfolie. Je kunt kiezen voor een olijfolie met een milde smaak of voor een combinatie van een neutrale olie (bijvoorbeeld koolzaadolie) en olijfolie extra vierge.

De peper en de zout lost beter op in de azijn dan in het eindproduct. Daarom kun je de dressing beter als eerst wat op smaak brengen, voor het toevoegen van de olijfolie.

1 reactie op “Romige dressing, heerlijk in elke salade of op elke sandwich”

  1. Pingback: Honing-mosterdsaus - zelf maken (basisrecept) - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.