yakisoba japanse noedels

Yakisoba: Japanse noedels met kool en varkensfilet

Snelle en makkelijke Japanse noedels met lekker veel groenten: yakisoba. Knapperige gewokte groenten zoals Chinese kool, paprika en taugé en een malse mals stukje varkensfilet in een smakelijke zelfgemaakte woksaus. Dit gerecht is fris, zoet en ietwat zuur in elke hap en valt niet te zwaar op de maag. Kortom: dit wil je het liefst elke dag!Ingrediënten (3-4 pers. yakisoba)

300 gram sobanoedels
4 varkensfiletlapjes
½ Chinese kool
100 gram taugé
1 paprika
1 à 2 bosuitjes

Voor de yakisobasaus:
2 eetlepels Worcestershiresauce
2 eetlepels oestersaus
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel honing of suiker


Bereidingswijze

Maak de Chinese kool schoon, was zo nodig en snijd deze vervolgens in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Maak ook de paprika schoon en snijd deze ook in blokjes, van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. Was de taugé en laat deze goed uitlekken. Snijd de bosui in fijne ringen. Zet de groenten weg tot verder gebruiken.

Snijd de varkensfiletlapjes in blokjes van ongeveer dezelfde grootte als de paprika. Zet het vlees opzij tot verder gebruiken.

Het maken van de yakisobasaus. Neem een ruime kom voor het mengen van de saus. Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng deze goed door tot een geheel. Zet de saus apart tot verder gebruik.

Breng een ruime pan water aan de kook met een snuf zout. Voeg hier de sobanoedels aan toe en kook deze zoals aangegeven op de verpakking. Giet deze na het koken af en laat uitlekken.

Verwarm intussen een ruime wokpan met wat olie van neutrale smaak, bijvoorbeeld koolzaadolie. Doe hierin de blokjes varkensfilet en bak deze ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg ook de gesneden Chinese kool en de taugé toe en verwarm deze 1 minuten mee. Voeg als laatste de sobanoedels toe aan de wokpan, samen met de yakisobasaus en meng het geheel goed door.

Verdeel de yakisoba over de borden en bestrooi het gerecht vervolgens met de fijngesneden bosui. Eet het gerecht direct, net uit de pan.


Tips

Yakisoba is een gerecht uit Japans. Deze Japanse noedels met kool en varkensvlees heeft als basis sobanoedels. Deze noedels zijn gemaakt op basis van boekweitmeel. Kun je deze niet vinden in de supermarkt? Je kunt ook dezelfde hoeveelheid fijne eiermie gebruiken.

1 reactie op “Yakisoba: Japanse noedels met kool en varkensfilet”

  1. Pingback: Furikake (een heerlijke Japanse smaakmaker) - recept - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.