Hollandse tomaten-groentensoep met ballen

Hollandse tomaten-groentensoep met ballen

Soep • 40 minuten


Ingrediënten (4 pers.)

2 uien
3 teentjes knoflook
2 x 400 gram gepelde tomaten (blik)
70 gram tomatenpuree
½ bouillon
400 gram soepgroenten
250 gram soepballen
50 gram vermicelli

 

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in een royale soeppan. Voeg hier de tomatenpuree aan toe en bak even mee. Giet de gepelde tomaten en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Zet het vuur uit en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Breng de soep opnieuw aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de soepgroenten en de soepballen toe aan de soep. Kook de tomaten-groentensoep nog 20 minuten.

Voeg in de laatste 5 minuten de vermicelli toe aan de soep en kook deze mee. Serveer de soep direct met een lekker stuk vers brood.

 

Tips

De soep heeft minimaal 20 minuten nodig om te koken zodat de soepgroenten gaar worden. Maar, de soep wordt nog lekkerder als je hem langer laat koken.

Deze Hollandse tomaten-groentensoep kun je prima voorbereiden. Bewaar de soep tot gebruik in de koelkast. Deze soep is ook geschikt om in te vriezen.

Wil je deze soep vegetarisch houden? Laat de soepballen uit de soep en gebruik groentenbouillon.

 

Misschien vind je dit ook lekker



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *