Pindasoep

Pindasoep

Maaltijdsoep • 30 minuten


Ingrediënten (2 à 3 pers.)

1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 royale theelepel gemberpoeder
300 gram aardappel, in kleine blokjes
1 eetlepel sambal
1 à 2 eetlepels ketjap
1,5 liter water
2 groentenbouillonblokjes
200 ml kokosmelk
200 gram pindakaas
2 eetlepels maïzena

Serveer met 200 gram gemengde groenten per persoon. Bijvoorbeeld: sperziebonen, taugé, bosui etc.

 

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook aan in een ruime pan. Voeg de gemberpoeder en de aardappelblokjes toe en bak even mee.

Giet de kokosmelk en het water met bouillon blokjes in de pan. Voeg ook de pindakaas, sambal en ketjap toe. Breng het geheel aan de kook. Laat op een laag vuur pruttelen totdat de aardappelen gaar zijn.

Je kunt nu de soep glad mixen met een staafmixer. De soep grof houden is ook een optie.

Meng de maïzena met een beetje water. Roer goed zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg dit toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook. Laat 5 minuutjes pruttelen op laag vuur. De soep dikt hierdoor ietwat in.

Bereid de groenten zoals je zelf lekker vind. Ik koos voor verse kruiden (peterselie of koriander) met geblancheerde sperziebonen en taugé en wat fijngesneden bosuitjes. Serveer de pindasoep met de groenten direct.



1 thought on “Pindasoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *