Brunch • 45 minuten
Ingrediënten (4 stuks)
4 plakjes bladerdeeg
100 gram crème fraîche
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
4 à 5 groene asperges
50 gram geraspte kaas
peper en zout
4 eenpersoons taartvormpjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de taartvormpjes in met boter. Doe hier eventueel nog een bakpapiertje in. Bekleed de bakvormpjes met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en de bak de de taartjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Meng de crème fraîche met het citroensap en de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de taartvormpjes uit de oven. Is de bodem wat gerezen in de oven? Duw deze dan voorzichtig plak, zodat je de gebakken bladerdeegvormpjes kunt vullen. Verdeel het crème fraîchemengsel over de bladerdeegvormpjes.
Breek de harde uiteindes van de asperges. Snijd de asperges in drie gelijke stukken. Leg de asperges op het crème fraîchemengsel. Verdeel de geraspte kaas over de taartjes en bak deze nog 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de aspergetaartjes direct.
Tips
Deze aspergetaartjes misstaan niet tijdens een gezellige brunch. Op zoek naar meer brunchrecepten? Alle recepten voor brunch vind hier.
Pingback: Seizoensgroenten van april - StudioKOOK
Pingback: Mini quiches met kip en asperges - StudioKOOK
Pingback: Salade met gegrilde asperges, gepocheerd ei en krokante spek - StudioKOOK