Een broodje pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Tover je pindakaas sandwich om in een spectaculaire boterham met kipfilet, sambal voor wat pit en lekker wat frisse komkommer. Deze pindakaas sandwich eet je het liefs elke dag! Lekker voor de lunch of ontbijt. Ook geschikt om mee te nemen.
Pindakaas sandwich met kipfilet en sambal
Wie had gedacht dat het bekende broodje pindakaas nóg lekkerder kon? Deze pindakaas sandwich is een waar genot door een aantal simpele toevoegingen. Wist je dat pindakaas ontzettend goed combineert met veel andere ingrediënten. Logisch als je erover nadenkt. De basis is uiteraard pinda’s, lekker in zoete, maar ook hartige gerechten. En met pindakaas kun je ook fantastisch koken. Verwerk het in cakes en taarten of tover met pindakaas in een handomdraai een zelfgemaakte pindasaus of pindasoep op tafel. Eitje!
In dit recept heeft de pindakaas echt de hoofdrol en wordt deze aangevuld met alleen maar lekkere ingrediënten. Bekleed wat broodjes, kies vooral brood dat je lekker vind, met een royale laag pindakaas. Leg hierop wat plakjes kipfilet, vleeswaren, en wat dungesneden komkommer. Besmeer het andere broodje met een laag sambal naar smaak en dek hier de pindakaas sandwich mee af. Klaar is kees!
Zin in meer lekkere sandwiches? Probeer eens deze recepten:
BLT sandwich met honing-mosterdsaus
Zalmsandwiches met spinazie, komkommer en roomkaas
Picknick broodjes met makreel in tomatensaus, courgette en olijven
Cajun-kip sandwich
Clubsandwich met tonijn
Broodje kaas, ei en tuinkers met romige dressing

Pindakaas sandwich met kipfilet en sambal
Ingrediënten
- 6 sneetjes brood
- 6 eetlepels pindakaas
- 3 eetlepels sambal (of naar smaak)
- ¼ komkommer
- 6 plakjes kipfilet
Instructies
- Besmeer 3 broodjes met 2 eetlepels pindakaas per stuk. Leg hierop 2 plakjes kipfilet per sneetje brood.
- Was intussen de komkommer en schaaf deze in dunne plakjes. Gebruik hiervoor een kaasschaaf, maar heel dun snijden kan ook.Beleg de broodjes pindakaas met plakjes komkommer.
- Besmeer de andere 3 sneetjes brood met een laagje sambal. Ik gebruik ongeveer een eetlepel per broodje, maar voeg vooral toe naar smaak. Sambal kan erg pittig zijn.
- Dek de broodjes pindakaas af met de met sambal besmeerde sneetje brood. Keer de zijde met sambal naar binnen. Halveer de pindakaas sandwiches. Eet direct, of pak ze in om mee te nemen.
heerlijk
Bedankt!