maki sushi met gerookte zalm spitskool en wasabi

Maki sushi met gerookte zalm, spitskool en wasabi

Hoofdgerecht met vis | 60 minuten + afkoelen


Ingrediënten (2-3 pers. sushi met gerookte zalm)

Voor de sushirijst:
250 gram sushirijst
400 ml water
6 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel suiker

Voor de vulling:
100 gram gerookte zalm
¼ komkommer
100 gram spitskool
1 el mayonaise
1 el citroensap
1 tl wasabi (of naar smaak)

4 norivellen
bamboematje om te rollen
sojasaus om te serveren

Bereidingswijze

Bereid de sushirijst met de ingrediënten volgens dit recept. Laat de gekookte sushirijst volledig afkoelen voor gebruik.

Maak de spitskool schoon en snijd deze vervolgens ragfijn. Meng de gesneden spitskool met de mayonaise, het citroensap en de wasabi. Voeg de wasabi naar smaak toe. Begin met een halve theelepel en proef vervolgens. Wil je het geheel iets pittiger van smaak? Voeg dan nog een beetje wasabi toe.

Snijd intussen de gerookte zalm in reepjes. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en ontdoe vervolgens van de zaadlijsten. Deze worden niet gebruikt. Snijd de kwarten komkommer in lengte in drieën zodat er lange repen ontstaan.

Leg een norivel in de lengte op het bamboematje. Verdeel over 2/3 van het norivel een dun laagje gekookte sushirijst. Houd 1/3 aan de bovenkant over. Leg over de gehele breedte van de sushirijst een reepjes komkommer, wat gerookte zalm en wat van de koolsalade met wasabi. Vouw nu de onderkant van het norivel met de sushirijst over de vulling en rol verder op. Maak het deel van het norivel waar geen sushirijst op ligt een beetje nat met water om de rol dicht de plakken. Druk de rol goed aan met behulp van het bamboematje.

Laat de gerolde sushi liggen tot verder gebruik en herhaal dit met de rest van de norivellen en de sushirijst.

Snijd de uiteindes van de sushirollen af. Snijd vervolgens de sushirollen in ongeveer 7 plakken. Maak de plakken niet te dun, want dan valt de maki sushi uit elkaar. Serveer de maki sushi met gerookte zalm, spitskool en komkommer eventueel met wat sojasaus.

Tips

Bereid je de koolsalade met wasabi vooraf? Houd er rekening mee dat de smaak van de wasabi sterker wordt naar verloop van tijd en de smaak dus pittiger wordt. Voeg in dat geval niet te veel wasabi toe.

1 reactie op “Maki sushi met gerookte zalm, spitskool en wasabi”

  1. Pingback: Seizoensgroenten van mei: doperwten, kropsla en spitskool - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *