courgettesoep met spinazie

Courgettesoep met spinazie (Snel & Simpel)

Voorgerecht | 15 minutenIngrediënten (4-6 pers. courgettesoep met spinazie)

1 ui
2 teentjes knoflook
1 courgette
200 gram spinazie
1 liter bouillon, kip of groenten
250 ml kookroom


Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook en fruit deze vervolgens een aantal minuten in een ruime pan. Snijd de courgette in blokjes, mag ietwat grof zijn, en voeg deze toe aan de pan. Bak kort mee.

Doe de bouillon, kookroom en spinazie in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de courgettesoep met spinazie 5 tot 10 minuuutjes koken totdat de groenten zacht zijn geworden.

Zet vervolgens het vuur uit en mix met een staafmixer de courgettesoep met spinazie tot een glad geheel. Serveer de soep bijvoorbeeld als voorgerecht. Uit dit recept haal je vier grote kommen of zes kleinere kommen soep.


Tips

In dit recept kun je gewoon spinazie uit de diepvries gebruiken. Lekker makkelijk en budgetvriendelijk!

Dit recept voor courgettesoep met spinazie is lekker makkelijk en ontzettend snel klaar. Dat maakt het zeer geschikt als voorgerecht tijdens een diner voor een (grote) groep. Maar, serveer de courgettesoep ook gewoon als maaltijd met een lekker brood.

Courgette, spinazie en room zijn een topcombinatie! Wat hier ook perfect bij aansluit is kaas. Lekker bij deze soep zijn dan ook: makkelijke kaasbroodjes (2 ingrediënten en slechts 5 minuten werk) of zelfgemaakte kaascroutons uit de oven.

Dit recept is ideaal om restjes mee op te maken. Twee handjes overgebleven, verse spinazie vul je aan met een courgette. Of heb je een halve courgette over? Schroom ook dan niet om daar lekker deze soep mee te maken! De ingrediënten zijn eenvoudig aan te passen en een beetje meer of minder maakt in dit recept niet uit. Deze courgettesoep met spinazie blijft heerlijk romig en echt een waar genot om te serveren.

  • Share post

One comment

Comments are closed