gekruide barbecue aardappeltjes

Gekruide barbecue aardappeltjes

Deze gekruide barbecue aardappeltjes zijn een super lekker bijgerecht. Je maakt een heerlijke mix voor barbecuekruiden en brengt hier de aardappeltjes mee op smaak. Even roosteren in de oven en je hebt een super lekker en smaakvol aardappelgerecht!


Barbecue aardappeltje

Deze aardappeltjes hebben echt een heerlijke, kruidige smaak. Dat maak je eenvoudig door een mengsel samen te stellen van verschillende specerijen: barbecuekruiden! Bij barbecuekruiden denk ik aan een beetje pittig, warme smaken en specifiek rozemarijn. Een lekkere combinatie!

Hiermee kruid je de aardappeltjes. Je kunt eigenlijk alle soorten aardappeltjes gebruiken die je lekker vindt. Voor het gemak kies ik voor gewone aardappels die ik vooraf even schil, was en droog dep. Daarna maak ik ze aan met de barbecuekruiden, olie en honing. Maar, krieltjes in de schil lenen zich ook uitstekend voor dit recept! Gebruik de krieltjes in hun geheel of snijd ze in partjes.


Aardappelbijgerecht

Deze gekruide barbecue aardappeltjes zijn voor mij het perfecte aardappelbijgerecht. Ze zijn makkelijk om te maken en je kunt ze snel bereiden. De oven doet het meeste werk!

Een goed aardappelbijgerecht kan natuurlijk niet ontbreken bij veel gerecht. Serveer deze barbecue aardappeltjes bij een stukje vlees, vis, gegrilde groenten of een lekkere salade.

gekruide barbecue aardappeltjes

Gekruide barbecue aardappeltjes

Heerlijke gekruide barbecue aardappeltjes. Het ideale aardappelbijgerecht. Lekker bij vlees, vis, gegrilde groenten of een salade.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappelen
  • 3 eetlepels olie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn (tijm kan ook!)
  • 1 theelepel maïzena
  • peper en zout
  • 2 eetlepels honing

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Was ze en dep ze goed droog. Meng de aardappeltjes vervolgens met de specerijen, gedroogde rozemarijn, maïzena, de olie en de honing. Meng goed door.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of verdeel er wat extra olie over om plakken tegen te gaan. Verdeel de aardappeltjes hierover en bestrooi vervolgens met wat peper en zout.
  • Rooster de gekruide barbecue aardappeltjes 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Aardappelgerecht, Gezond, Glutenvrij, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating