Krieltjes uit de oven, een super lekker en makkelijk bijgerecht. Deze krieltjes worden super krokant als je ze roostert in de oven. Serveer ze met een lekkere pesto en wat citroen. Heerlijk!
Krieltjes uit de oven
Krieltjes zijn kleine aardappeltjes. Ze zijn zo klein, omdat ze al jong worden geoogst. Je kunt ze met schil eten. Dat maakt dit recept voor krieltjes uit de oven zo makkelijk: je hoeft de aardappeltjes niet te bewerken vooraf. Maak de krieltjes goed schoon en meng met olijfolie en zout. Roosteren in de oven en je makkelijke aardappelbijgerecht is klaar!
Verse pesto
De pesto in de dit recept is een van de grootste smaakmakers. Kies daarom een pesto die je lekker vindt. Je kunt een verse pesto uit het versschap van de supermarkt kiezen. Deze zijn over het algemeen iets dikker en romiger dan de pesto’s uit een glazen potje die je lang kunt bewaren.
Pesto kun je ook heel makkelijk zelf maken. Wat je niet gebruikt voor deze geroosterde krieltjes, kun je nog een week in een schone pot in de koelkast bewaren.
Kijk eens naar deze pesto recepten:
Aardappeltjes uit de oven
Aardappeltjes uit de oven zijn echt een perfect bijgerecht. Aardappeltjes of krieltjes hebben een neutrale smaak en combineren daarom goed bij heel veel gerechten. Een lekker stukje vlees of vis, geroosterde groenten, een lekkere salade… Deze krieltjes uit de oven misstaan er niet naast! Sterker nog: aardappeltjes of krieltjes kun je super goed op smaak brengen, juist door die neutrale smaak, en kun je daarom precies goed afstemmen met de rest van het menu.
Krieltjes uit de oven met pesto en citroen
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes (met schil)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels verse pesto
- ½ citroen (rasp en sap)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de krieltjes schoon (je hoeft ze niet te schillen). Meng de krieltjes met de olijfolie. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met wat (grof) zout.
- Rooster de krieltjes 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze krokant zijn. De schil wordt donkerder, krokant en kan gaan barsten of iets rimpelig worden.
- Rasp de schil van de halve citroen en knijp het sap uit de citroen. Gebruik 1 eetlepel van het citroensap.
- Meng de rasp van de citroenschil en één eetlepel van het citroensap met de verse pesto. Meng de citroenpesto met de krieltjes uit de oven. Serveer direct. Eet smakelijk!