gevulde croissantjes

Gevulde croissantjes met prosciutto en mozzarella

Ontbijt | 25 minuten 



Ingrediënten (6 gevulde croissantjes)


deeg voor 6 super croissants uit de koeling
6 plakjes prosciutto
1 bol mozzarella,
15 blaadjes basilicum


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het deeg uit en snijd het vervolgens in de vooraf aangegeven stukken zodat er zes lange driehoeken ontstaan.

Snijd de mozzarella in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Leg op elke driehoek een plakje prosciutto en verdeel over elk deel croissantdeeg ook wat blokjes mozzarella. Snijd of scheur de blaasjes basilicum in kleine stukjes en strooi dit over de vulling. Snijd het deeg tegenover de punt, aan de korte kant, een klein stukje in, ongeveer 2 cm. Rol het deeg vervolgens in de vorm van een croissantje.

Leg de croissantjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 14 minuten goudbruin en gaar. Serveer de gevulde croissantjes met prosciutto en mozzarella bij het ontbijt of brunch. Heerlijk met het paas- of kerstontbijt, of gewoon in het weekend.


Tips


Verdeel de mozzarella goed over het deeg, maar niet te veel aan de zijkant. Je wil niet dat de kaas uit de croissant loopt tijdens het bakken.

gevulde croissantjes met prosciutto en mozzarella

1 reactie op “Gevulde croissantjes met prosciutto en mozzarella”

  1. Pingback: Wafels met spek en rozemarijn - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *