Heerlijk, die snoepgroenten uit de supermarkt. Handig om mee te nemen en tussendoor even te snacken. Maar, je kunt er ook gewoon me koken natuurlijk! Daarom gebruikte ik de gekleurde mini paprika’s om lekker te vullen. Eet gevulde mini papprika lekker als snack. Mmm!
Snoepgroenten
Ken jij die kleine snoepgroenten uit de supermarkt? Vaak verpakt in een grote emmer. Ze snoepen makkelijk weg tussen. Door makkelijke én gezonde snack dus! Snoepgroenten heb je in verschillende varianten, onder andere tomaten, komkommers en paprika’s. Deze snoepgroenten zijn vaak vol van smaak juist omdat ze zo klein zijn. Ik gebruik ze niet alleen om tussendoor te snoepen, maar ook om lekker mee te koken.
Tip: kook jij liever vegetarisch? Laat de ontbijtspek dan gewoon weg!
Gevulde mini paprika
Paprika’s hebben een lekkere zoete smaak. De grote gevulde paprika’s heb je misschien al eens gezien. Een echte maaltijd! De kleine paprika’s kun je ook makkelijk vullen. Deze gevulde mini paprika’s eet je lekker als snack of serveer ze op een grote schaal samen met andere hapjes en maak een lekkere tapas of mezze avond van!
Ik vul de mini paprika’s met een vulling van roomkaas, geraspte kaas, bosui en rode peper voor wat pit. Een heerlijke combinatie. Ik wikkel een gevulde mini paprika nog om met een plakje ontbijtspek voor wat extra smaak. Liever vegetarisch? Laat de ontbijtspek dan gewoon weg!
Bij de borrel of het avondeten
Deze gevulde mini paprika’s schreeuwen natuurlijk om een gezellige borrel. Lekker met andere hapjes en een drankje. Dit is echt ideale makkelijke snack op basis van groenten. Je eet ze makkelijk uit het knuisje.
Geen borrelavondje, maar wel zin in een lekkere gevulde mini paprika? Maak er een lekkere tapas- of mezze avond van! Samen met andere lekkere gerechten maak je van een grote schaal met gevulde paprika’s met roomkaas een volwaardige avondmaaltijd. Ik zet wat lekkere gerechten om aan te vullen voor je op een rijtje:






Gevulde mini paprika met roomkaas en spek
Ingrediënten
- 100 gram roomkaas
- 10 mini paprika's
- 75 gram geraspte kaas
- ½ rode peper (zonder zaadjes)
- 2 bosuitjes
- plakjes ontbijtspek (optioneel)
- panko/broodkruim + olie (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bosui en de rode peper fijn. Meng deze met de roomkaas en de graspte kaas.
- Halveer de mini paprika's in de lengte en ontdoe van de zaden en de zaadlijsten. Vul de halveerde paprika's met het roomkaasmengsel.
- Omwikkel de paprika's één keer ontbijtspek. Een half plakje is hiervoor genoeg. Ga jij voor de versie zonder vlees? Laat de ontbijtspek dan gewoon achterwege. Je kunt de paprika's eventueel nog bestrooien met wat extra geraspte kaas of wat panko/broodkruim en olie voor een krokant korstje.
- Bak de gevulde mini paprika's 25 minuten in de voorverwarmde oven.