pincho met courgette

Pincho met courgette en aïoli

Ga op de Spaanse tour met deze Pincho met courgette en aïoli. Een echte Spaanse tapa voor bij een glas wijn. Serveer deze pincho’s met meer lekkere Spaanse hapjes voor een tafel vol tapas voor een avond- (en buik)vullend menu.



Wat zijn pincho’s?

Een lekker stukje brood, vers of geroosterd met olijfolie, gecombineerd met de heerlijkste ingrediënten als topping. Een feestelijke prikker erin en je pincho is klaar. ‘Pincho’ is het Spaanse woord voor prikker of spies. Hieraan kun je deze hapjes dan ook snel herkennen. Een pincho is een lekkernij geprikt aan een spiesje op een stukje brood. Beleg hiervoor kan bijvoorbeeld zijn: aardappeltortilla, ansjovis, olijf, een stukje kaas.


Pincho met courgette en aïoli

Ik kies in dit vegetarische recept voor pincho’s voor een topping van courgette, aïoli, een frisse cherrytomaat en wat olijfjes. Deze pincho heeft niet meer nodig voor deze beste smaaksensatie. Serveer een pincho met courgette bij een drankje en eventueel wat meer hapjes erbij.

Benieuwd naar meer Spaanse (tapas)recepten? Bekijk dan deze eens:
Pinchos met tonijnsalade en paprika
Prei-courgettegratin met Serranoham (snel & simpel)
Wraprolletjes met roomkaas en Serranoham
Gevulde eieren met olijf en ansjovis
Aardappelkoekjes met citroenmayonaise
Nacho’s met vis uit de oven


Pincho’s maken

Pincho’s zijn makkelijke hapjes om te maken. Wat betreft de toppings kun je het zo gek maken als je zelf wil. Ik kies in dit recept voor vegetarische ingrediënten. Ik voeg graag iets smeuïgs toe zoals een saus, olijfolie of een romige kaas. Gecombineerd met een bijpassende groenten is de basis compleet. Een olijf op een tapasprikkers is natuurlijk onmisbaar en geeft het meteen een feestelijke look.

Wat betreft het brood kies ik graag voor gewoon stokbrood of ciabatta, maar eigenlijk is elk soort brood goed! Heb je brood over? Maak er gezellige pincho’s van! Is het al wat droger, geen probleem. Rooster het brood dan gewoon met wat olijfolie in de oven of in de grillpan. Het brood smaakt weer heerlijk en is klaar om belegd te worden.

pincho met courgette

Pincho met courgette en aïoli

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Spaans
Porties 8 pincho’s

Ingrediënten
  

  • 8 sneetjes stokbrood
  • ½ courgette
  • olijfolie
  • aïoli
  • 8 cherrytomaten
  • 8 olijven

En verder

  • 8 tapasprikkers

Instructies
 

  • Was de courgette en snijd de kop en kont er vanaf. Snijd de halve courgette in 8 dunne repen over de lengte. Bestrijk de courgettelinten aan beide kanten met een klein beetje olijfolie en grill ze vervolgens in een grillpan of tussen een grillapparaat.
  • Leg de sneetjes brood klaar, deze kunnen eventueel ook nog gegrild worden op dezelfde manier als de courgettelinten, en beleg met aïoli.
  • Vouw de gegrilde courgettelinten in drieën of vieren of maak er een mooi rolletje van en leg dit bovenop de met aïoli belegde sneetjes stokbrood.
  • Prik een cherrytomaat en een olijf aan de tapasprikkers. Prik de tapasprikker vervolgens in de pincho met courgette, dwars door de courgettelint en het brood.
  • Serveer de pincho's met courgette en aïoli direct.
Trefwoord Makkelijk, Pincho, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating