avocadodressing

Avocadodressing voor salades en sandwiches

Zin in een gezonder dressing voor over je salade? Deze avocadodressing is heerlijk romig en vol van smaak. Ik gebruik hem maar al te graag in een voedzame salade, zoals de nachosalade (klik). Maar ook op een sandwich is hij heerlijk! Dit recept is lekker makkelijk en snel te maken. Ideaal!Avocadodressing

Ik ben dol op avcado. Jij ook? Avocado is heerlijk in koude gerechten, zoals salades of sandwiches. Of wat dacht je van warme gerechten, zoals taco’s nacho’s en andere ovenschotels? Mmm! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Waarom avocado alleen gebruiken als onderdeel van een recept? Laat avocado schitteren in deze lekkere dressing! Avocado is lekker romig en dat komt natuurlijk perfect van pas in een smakelijke dressing.


Gezonde dressing

Een saladedressing bestaat al snel en uit (veel) olie of mayonaise. Zeker mayonaise is een vet en niet zo gezond ingrediënt voor een wél gezonde salade. Deze avocadodressing daarentegen is juist wel gezond! De avocado bevat vet van nature en daarnaast ook veel vezels en andere gezonde stoffen. Een romige dressing zonder vette of ongezonde ingrediënten toe te voegen. Dat is deze avocadodressing!

Tip: maak de dressing last minute. Zo voorkom je dat de avocado verkleurt. Dit doet overigens niet af aan de smaak!


Pimp je gerecht!

Deze avocadodressing is een echte alleskunner. Zeker als je net zo’n liefhebber van avocado bent als ik, kun je hierna echt niet meer zonder dit recept. Wees gewaarschuwd! 😉

Zoals hierboven als genoemd gebruik ik deze avocadodressing maar al te graag in allerlei lekkere salades. Maar ook in andere gerechten komt deze gezonde dressing goed tot zijn recht. Verdeel de avocadodressing bijvoorbeeld ook eens over een lekkere nachoschotel! Ik zet mijn favoriete recepten voor bij deze zelfgemaakte dressing voor je op een rijtje:

avocadodressing

Avocadodressing

Lekkere en gezonde avocadodressing, ideaal voor in salades of voor op een sandwich. Heerlijk romig en vol van smaak!
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht, Dressing, Salade
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 1 avocado (ontdaan van schil en pit)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel water
  • peper en zout
  • sap van citroen of limoen (optioneel)

En verder

  • blender of staafmixer (optioneel)

Instructies
 

  • Met de blender. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender. Mix het geheel tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout. Druppel wat vers citroen- of limoensap over de dressing.
  • Met de staafmixer. Doe alle ingrediënten in een hoge beker. Heb je een bijbehorend staafmixermolentje? Dan kun je deze gebruiken. Mix de ingrediënten tot een gladde avocadodressing en breng op smaak met peper en zout. Druppel als laatste wat vers citroen- of citroensap over de dressing.
  • Zonder apparatuur. Prak het vruchtvlees van de avocado zo fijn mogelijk. Meng vervolgens met de olie en het water. Breng op smaak met peper en zout en meng nogmaals goed door. Druppel als laatste wat vers citroen- of limoensap over de dressing. Maak je dressing op deze manier, dan is het eindresultaat iets grover.
Trefwoord Avocado, Gezond, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating