Spianata Romana, een heerlijke Italiaanse vleeswaren. Daar maak je deze super lekkere crostini mee! Gecombineerd met avocado, tomaat en verse basilicum is deze crostini lekker in z’n eenvoud. Kies daarom voor goede producten, zodat alle smaken het beste tot hun recht komen. Lees in dit artikel meer over Spianata Romana.
Wat is Spianata Romana?
Spianata Romana is een magere Italiaanse salami, gemaakt van mager varkensvlees. De kleur is mooi donkerrood en is op smaak gebracht met vet, peper en andere kruiden. Spianata Romana wordt aan de lucht gerijpt in Toscane. Het een van de bekendste Toscaanse vleeswaren. Spianata Romana smaakt ietwat zoet en misstaat niet op een lekkere antipasti plank, maar maak er ook deze heerlijke crostini mee!
Crostini recepten
Ben jij net zo dol op crostini als ik? Duik dan ook eens deze keuken in met een van deze crostini recepten:
Spianata Romana crostini met avocado, tomaat en verse basilicum
Ingrediënten
- 1 klein stokbrood
- olijfolie
- 4 plakjes Spianata Romana
- ½ avocado
- 2 tomaten
- verse basilicum
Instructies
- Snijd het stokbrood in de lengte doormidden. Bestrijk met olijfolie en grill het brood in een grillpan. Je kunt ook oven gebruiken.
- Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en snijd de tomaten in plakjes.
- Verdeel de avocado over de crostini. Leg hierop afgewisseld plakjes tomaat en plakjes Spianata Romana. Maak de crostini af met wat blaadjes verse basilicum.
- Serveer direct. Eet smakelijk!