spianata romana crostini

Spianata Romana crostini met avocado en tomaat

Spianata Romana, een heerlijke Italiaanse vleeswaren. Daar maak je deze super lekkere crostini mee! Gecombineerd met avocado, tomaat en verse basilicum is deze crostini lekker in z’n eenvoud. Kies daarom voor goede producten, zodat alle smaken het beste tot hun recht komen. Lees in dit artikel meer over Spianata Romana.



Wat is Spianata Romana?

Spianata Romana is een magere Italiaanse salami, gemaakt van mager varkensvlees. De kleur is mooi donkerrood en is op smaak gebracht met vet, peper en andere kruiden. Spianata Romana wordt aan de lucht gerijpt in Toscane. Het een van de bekendste Toscaanse vleeswaren. Spianata Romana smaakt ietwat zoet en misstaat niet op een lekkere antipasti plank, maar maak er ook deze heerlijke crostini mee!


Crostini recepten

Ben jij net zo dol op crostini als ik? Duik dan ook eens deze keuken in met een van deze crostini recepten:

Crostini met zalm, avocado en citroen
Krokant brood, geroosterd met olijfolie en zout, een romige topping van avocado, rijkelijk belegd met gerookte zalm en een kneepje citroen. Deze crostini met zalm steelt de show!
Bekijk het recept
crostini met zalm
Crostini met blauwe kaas, Serranoham en honing
Deze crostini zijn het het ideale makkelijke borrelhapje. De combinatie van ingrediënten is ontzettend lekker én je zet dit gerecht in no-time op tafel.
Bekijk het recept
crostini met blauwe kaas, Serranoham en honing
Crostini met roquefort, rode ui en vijgenjam
Crostini met roquefort, rode ui, vijgenjam en rucola. Deze ingrediënten combinatie doet het helemaal goed als hapje, zo onwijs lekker!
Bekijk het recept
crostini met roquefort
spianata romana crostini

Spianata Romana crostini met avocado, tomaat en verse basilicum

Heerlijke Spianata Romana crostini. Een lekkere Italiaanse, magere vleeswaren, gecombineerd met avocado en tomaat op een geroosterd broodje.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Amuse, Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 2 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 klein stokbrood
  • olijfolie
  • 4 plakjes Spianata Romana
  • ½ avocado
  • 2 tomaten
  • verse basilicum

Instructies
 

  • Snijd het stokbrood in de lengte doormidden. Bestrijk met olijfolie en grill het brood in een grillpan. Je kunt ook oven gebruiken.
  • Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en snijd de tomaten in plakjes.
  • Verdeel de avocado over de crostini. Leg hierop afgewisseld plakjes tomaat en plakjes Spianata Romana. Maak de crostini af met wat blaadjes verse basilicum.
  • Serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

Kun je geen Spianata Romana vinden in de winkel? Dan kun je ook salami gebruiken.
Trefwoord 5 ingrediënten, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating