borrelspiesjes met feta

Borrelspiesjes met feta en rookvlees

Elke borrel verdient een geschikte borrelhap. De één houdt van een bitterbal, de ander neemt genoegen met een zak paprikachips met aanmaakdips en weer iemand anders staat een middag in de keuken om een waar borrelbuffet voor te bereiden. Hoewel ik dol ben op al deze opties kies ik toch graag voor gemak, máár zelfgemaakt! Deze borrelspiesjes met feta zijn hier het uitgelezen voorbeeld van.Gemakkelijk zelfgemaakt

Alle eetmomenten op de dag zijn me lief. Een lekker gebakken eitjes voor ontbijt, een quinoa-lucnhsalade tussen de middag en een zelfgemaakte pasta als avondeten. Ook met de borrel of gewoon een snoeperijtje tussendoor doe ik graag mee. Ik sta graag in de keuken en geniet van het koken van uitgebreide recepten, maar voor een goede borrelhap kies ik ook graag voor gemak. Je wil per slot van rekening de meeste tijd doorbrengen met je gezelschap!


Borrelspiesjes met feta

Deze borrelspiesjes met feta zijn het antwoord op elk borrelvraagstuk! Je maakt ze snel klaar, je kunt ze goed voorbereiden en past ze makkelijk aan aan je eigen smaak. Ik maak ze graag met wat frisse groenten zoals tomaat en verse kruiden. Ook komkommer is een heerlijke toevoeging. Het rookvlees geeft het geheel wat body en het olijfje mag natuurlijk niet ontbreken. Houd je deze borrelspies liever vegetarisch? Laat het rookvlees weg en vervang het eventueel voor wat extra groenten. Nog een extraatje toevoegen aan deze borrelspies? Serveer ze met een heerlijke zelfgemaakte pesto (klik) of groene kruidenolie (klik) om in te dippen!

borrelspiesjes met feta

Borrelspiesjes met feta en rookvlees

Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Hollands
Porties 6 borrelspiesjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram feta
  • 12 blaadjes verse basilicum
  • 6 cherrytomaatjes
  • 3 plakjes rookvlees
  • 6 olijven

En verder

  • 6 prikkers

Instructies
 

  • Snijd de feta in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm groot. Was de tomaat en droog ze vervolgens af. Halveer de plakjes rookvlees. Laat de olijven goed uitlekken.
  • Rijg de blokjes feta op de spiesjes. Prik vervolgens 2 blaadjes basilicum op de prikker, gevolgd door de cherrytomaat. Maak van het rookvlees een mooi rolletje of roosjes en schuif deze bovenop de tomaat. Prik als laatste de olijf aan de borrelspiesjes.

Notities

Je kunt de borrelspiesjes met feta makkelijk voor bereiden. Bereid de spiesjes in z’n geheel en zet ze vervolgens afgedekt weg in de koelkast.
Trefwoord Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating