uitgebreide recepten

Uitgebreide recepten – 14 gerechten om lekker de tijd voor te nemen

Weekend koken: waar je doordeweeks behoefte aan snelle, gezonde maaltijd die makkelijk te bereiden zijn heb je in het weekend meer tijd om te koken. Laat je inspireren door deze 14 uitgebreide en overheerlijke recepten waar je in het weekend lekker de tijd voor kunt nemen.


Weekend koken

‘Weekend koken’. Zo noem ik het zelf. Deze recepten eet je natuurlijk het liefst elke dag, maar de bereidingstijd, de ingrediëntenlijst en misschien de moeilijkheidsgraad lenen zich er niet erg voor. Een grote beloning wanneer het weekend aanbreekt en je lekker aan de slag met deze uitgebreide recepten. Reden genoeg voor een etentje met vrienden of familie om lekker uit eten te gaan in je eigen huis!


Zoete recepten

yoghurtmousse

Yoghurtmousse met gekarameliseerde noten
Deze yoghurtmousse is heerlijk fris door de Griekse yoghurt en de citroen. De gekarameliseerde noten zijn een lekkere, zoete tegenhanger.

makkelijke appeltaartjes met bladerdeeg, mascarpone en speculaaskruiden

Appeltaartjes met bladerdeeg, mascarpone en speculaaskruiden
Maak deze éénpersoons appeltaartjes voor al je gasten, voor bij de koffie of als dessert. Heerlijk met slagroom of een bol ijs.

Smoothie ijsjes
Maak eens zelf ijs! Deze smoothie ijsjes zijn het perfecte recept als je zin hebt in iets fris en fruitigs.

cheesecake met yoghurt en passievrucht

Cheesecake met yoghurt en passievrucht
Met yoghurt als basis valt deze cheesecake niet zwaar op de maag. Heerlijk met passievrucht!

speculaascake met peer

Speculaascake met peer
Deze cake heeft een heerlijke twist van speculaaskruiden en een zoete, zachte peer. Maak hem lekker voor bij de koffie voor in het weekend.

bosvruchtenmousse met kokos

Bosvruchtenmousse met kokos
Serveer deze bosvruchtenmousse als dessert. Met een heerlijke, tropische twist van kokos. Lekker met vers fruit!


Hartige recepten

melanzane alle Parmigiana

Melanzane alle Parmigiana
Dit uitgebreide recept voor een Italiaanse klassieker moet je geproefd hebben: melanzane alle Parmigiana. Een heerlijke aubergineschotel met zelfgemaakte tomatensaus en basilcium.

aardappelkroketjes

Zelf aardappelkroketjes maken
Maak eens iets anders met aardappel en ga voor deze aardappelkroketjes. Leuk om een keer zelf te maken! Ook ideaal om restjes aardappel op te maken.

Risi e bisi met zalm Demi Hageman StudioKOOK.nl

Risi e bisi met zalm
Heb jij deze Italiaanse klassieker al eens geproefd? Risi e bisi, risotto met doperwtjes. Maak deze versie lekker met zalmfilet voor een lekkere, hartige touch.

Uienstrudel met geitenkaas en balsamicosiroop

uitgebreide recepten

Uienstrudel met geitenkaas, tijm en balsamicosiroop
Met deze uienstrudel maak je iedereen blij! Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht dat de show zal stelen op tafel.

Currysoep met gele spliterwten

Currysoep met gele spliterwten
Maak een extra grote portie van dit uitgebreide recept voor currysoep met spliterwten. Wat over is, vries je in. Zo heb je altijd een verse en gezonde soep in huis!

pasta al ragu

Pasta al ragu
Deze smakelijke, gestoofde vleessaus staat een paar uur op het vuur, maar dan heb je ook wat. Bestrooi de pasta al ragu met wat Parmezaanse kaas en verse basilicum, meer heeft dit gerecht niet nodig!

runderstoofpot met pompoen en Westmalle

uitgebreide recepten

Runderstoofpot met Westmalle en pompoen
Dit smakelijke stoofpotje van sukadelappen, Westmalle en pompoen moet je geproefd hebben. Succes gegarandeerd!

zalmpasteitjes met prei en champignon

Zalmpasteitjes met prei en champignon
Voor deze zalmpasteitjes maak je de romige vulling met prei en champignons helemaal zelf. Dek ze af met bladerdeeg, wat zich in de oven vormt tot een lekker krokant dekseltje.

hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank
Neem lekker de tijd voor deze royale borrelplank, vol Hollandse lekkernijen. Dit recept mag niet ontbreken tijdens een borrelavond!

mousse van biet en geitenkaas week zonder vlees

uitgebreide recepten

Mousse van biet en geitenkaas
Deze hartige mousse zal je verrassen. Het zoete van de biet combineert perfect bij de zachte geitenkaas. Het ideale voorgerecht om een diner te starten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *