broodje kaas

Broodje kaas, ei en tuinkers met romige dressing

Dit royaal belegde stokbroodje kaas is pure verwennerij. Extra romig door het gekookt ei en een (zelfgemaakte) dressing van olijfolie, mosterd en honing. Een frisse bite van wat knapperige sla en wat extra pit door de tuinkers maakt dit broodje kaas tot een waar succes!Stokbroodje kaas om mee te nemen

Een zonnige lente dag leent zich met uitstek voor een wandeling en een picknick in park. Vul een ruime picknickmand of grote tas met zoveel mogelijk lekkers en jouw middag kan niet meer stuk. Dit broodje kaas is rijkelijk belegd met ei, knapperige sla, pittige tuinkers en een romige dressing. Beleg hem thuis, neem de dressing mee en pak het goed in.

Op zoek naar meer picknick recepten? Wat dacht je van deze lekkere broodjes?


Hoe meer beleg, hoe beter

Geld deze uitspraak voor jou? Dan mag je dit stokbroodje kaas zeker niet overslaan. Voor dit recept geldt: maak het zo gek als je zelf wil. Voeg wat meer sla of tuinkers toe voor wat extra frisheid. Varieer met dressing en kies een kaas die je zelf het lekkerst vind!

Eet dit broodje kaas uit de hand of kies voor mes en vork. Wil je zeker zijn dat je er tijdens de picknick geen zootje van maakt? Op een zacht bolletje is deze combinatie van beleg net zo lekker!

broodje kaas

Stokbroodje kaas met ei, tuinkers en romige dressing

Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Lunch
Porties 1 stokbroodje

Ingrediënten
  

  • ¼ stokbrood (of 1 pistolet)
  • 1 royale plak kaas
  • 1 handje sla
  • 1 ei, gekookt
  • 5 gram tuinkers
  • 1 à 2 eetlepels romige dressing

Instructies
 

  • Snijd het stokbroodje (of de pistolet) in de lengte in tweeën waardoor een boven- en een onderkant ontstaat. Bestrijk de binnenkant van beide helften met de romige dressing.
  • Leg op de onderste helft het handje sla. Leg hierop de royale plak kaas. Schaaf je de kaas zelf? Zorg dan dat je voldoende plakjes schaaft zodat het stokbroodje volledig is belegd.
  • Pel het gekookt ei en snijd deze vervolgens in plakjes. Leg de plakjes ei op de kaas en bedek dit met de tuinkers. Dek het stokbroodje kaas af met de bovenste helft van het brood. Serveer het broodje meteen, maar je kunt hem ook goed verpakken om mee te nemen.
Trefwoord Makkelijk, Picknick, Snel

1 reactie op “Broodje kaas, ei en tuinkers met romige dressing”

  1. Pingback: Brioche broodjes met roerei, truffel en spek - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.