pizza caprese met courgette

Pizza caprese met courgette

Hoofdgerecht • 40 minuten


Ingrediënten (4 pers.)

1 pizzakit (400 gram pizzadeeg, ± 200 gram tomatensaus)
1 courgette
100 gram geraspte kaas
250 gram cherrytomaten
2 bollen mozzarella
15 gram verse basilicum

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het deeg het deeg uit op een stuk bakpapier. Bestrijk deze dun met tomatensaus. Verdeel de geraspte kaas over de tomatensaus.

Was de courgette en schaaf er met een kaasschaaf in de lengte dunne linten van. De schil en zaadje kunnen mee geschaafd worden. Verdeel de courgettelinten over de pizza.

Was ook de cherrytomaatjes en halveer deze. Verdeel de tomaatjes ook over de pizza. Snijd plakjes van de mozzarella en leg deze op de pizza. Snijd de basilicum fijn en strooi dit als laatste over de pizza. Bewaar eventueel wat blaadjes om na het bakken over de pizza te strooien.

Bak de pizza 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de pizza Caprese met courgette direct.

 

Tips

De combinatie ‘Caprese’ vindt zijn oorsprong in de Napolitaanse keuken en bestaat uit mozzarella, tomaat en basilicum. Deze drie ingrediënten vormen een heerlijke smaakcombinatie en tevens ook de basis van deze pizza. De courgette vult deze ingrediënten goed aan en voegt ook wat extra groenten toe aan het gerecht.

Voor een krokante bodem (en een kortere baktijd) van deze pizza Caprese met courgette kun je de bakplaat mee verwarmen. Dit bootst het effect van een echte pizzaoven na.

Nog een tip voor een lekkere krokante bodem: de geraspte kaas bovenop de tomatensaus, maar onder de rest van de ingrediënten!

 

Misschien vind je dit ook lekker

1 reactie op “Pizza caprese met courgette”

  1. Pingback: Snel & simpel: courgettisalade caprese met olijven en kappertjes (video) - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.