seizoensgroenten van januari seizoensgroenten van oktober

Seizoensgroenten van oktober: boerenkool, pastinaak en spruiten

Koken volgens het seizoen heeft veel voordelen. Het is goedkoper, beter voor het milieu en de smaak van de groenten is op z’n best! In dit artikel licht ik een aantal seizoensgroenten van oktober: boerenkool, pastinaak, spruiten.Seizoensgroenten van oktober

In dit artikel leidt in 3 nieuwe groenten in, namelijk: boerenkool, pastinaak en spruiten. Deze 3 groenten zijn alle drie echte herfst- en wintergroenten en laten in oktober voor het eerst weer hun gezicht zien na de zonnige zomermaanden. Deze drie warme groenten staan voor smakelijke en gezonde gerechten. Precies wat we nodig hebben wanneer het najaar echt weer gaat beginnen!


Boerenkool

Wie aan boerenkool denkt, denkt waarschijnlijk aan de bekende boerenkoolstamppot met worst. Heerlijk! Maar, met boerenkool kun je nog zoveel meer. Maak met boerenkool eens een lekkere, winterse salade. Of wat dacht je van risotto of hartige taart?

Combineer boerenkool met: ui, spek, rode peper, chorizo, kaas, tomaten, aardappel, knoflook, sojasaus.

Recepten met boerenkool:


Pastinaak

Heb jij wel eens pastinaak gegeten? Tegenwoordig is deze “vergeten” groenten weer volop verkrijgbaar en dat is maar goed ook. De smaak van pastinaak is licht en fris. Maak er een lekkere soep van, rooster deze groenten in de oven of gebruik hem in een stamppot.

Combineer pastinaak met: boter, wortel, tijm, aardappel, bietjes, feta, ui, pompoen, peterselie, selderij, mosterd, sinaasappel.

Recepten met pastinaak:


Spruiten

Je houdt er van of je vindt ze misschien totaal niet lekker: spruitjes. Toch ben ik van mening dat je deze groenten kunt leren eten en waarderen. Na het eten van dit gewokte spruitjes recept ben ik liefhebber van deze Hollandse wintergroente. Ik eet ze het liefst gewokt of geroosterd uit de oven, zodat de zoete smaak van deze kleine kooltjes goed tot zijn recht komt.

Combineer spruiten met: tijm, spek, peper, mosterd, citroen, room, kaas, noten, knoflook, appel, sojasaus.

Recepten met spruiten:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *