geroosterde pastinaak

Geroosterde pastinaak en pompoen met couscous, feta en Srirachadressing

Hoofdgerecht | 30 minuten (incl. oventijd)

SNEL & SIMPEL
EENPERSOONSRECEPTEN



Ingrediënten (1 pers. geroosterde pastinaak en pompoen met couscous)

1 pastinaak
250 gram flespompoen
3 el olijfolie
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels paprikapoeder
zout en peper
75 gram couscous
50 gram feta
eventueel wat verse peterselie

Voor de Srirachadressing:
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel water
1-2 theelepel Srirachasaus (naar smaak)


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de pompoen en de pastinaak schoon en snijd deze vervolgens in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Meng de pompoen- en pastinaakblokjes met de olijfolie, het komijnpoeder en het paprikapoeder. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Spreid de pompoen- en pastinaakblokjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Breng intussen water aan de kook in een pan of in de waterkoker. Overgiet de couscous vervolgens tot deze één vingerkootje onder staat. Dek de couscous goed af en laat deze minimaal 10 minuten wellen, tot al het vocht is opgenomen en de couscous gaar is.

Meng voor de Srirachadressing alle ingrediënten met elkaar. Voeg de Srirachasaus toe naar smaak. Begin met één theelepel. Houd je van wat meer pit? Voeg dan een tweede toe.

Verdeel de gewelde couscous over een diep bord. Leg hierop de geroosterde pastinaak en pompoen en verkruimel vervolgens de feta over het geheel. Snijd de verse peterselie fijn en strooi deze over de geroosterde pastinaak en pompoen met couscous.


Tips

De geroosterde pastinaak en pompoen heb je natuurlijk het liefst zo krokant mogelijk. Bekijk voor alle tips over groenten roosteren in de oven even dit artikel (klik).

Je kunt zo veel groenten toevoegen aan dit recept als je zelf wil. Probeer dit recept bijvoorbeeld ook eens met de volgende groente:

  • zoete aardappel
  • wortel
  • tomaat
  • paprika
  • grof gesneden uien

4 reacties op “Geroosterde pastinaak en pompoen met couscous, feta en Srirachadressing”

  1. Pingback: Krokante aardappeltjes uit de oven - StudioKOOK

  2. Pingback: Geroosterde bloemkool met kikkererwten, courgette en paprika. - StudioKOOK

  3. Pingback: Herfstgerechten - 10 heerlijke recepten - StudioKOOK

  4. Pingback: Couscous wellen - met deze truc mislukt je couscous nooit meer! - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.