knolselderijsoep met truffelroom en kaasstengels

Knolselderijsoep met truffelroom en kaasstengels

Knolselderijsoep, echt een heerlijk, winters soepje dat je geproefd moet hebben! Knolselderij combineert super goed met truffel en kaas, daarom maak je de soep af met een lekker truffelroom en hartige kaasstengels.



Knolselderijsoep

Eet jij wel eens knolselderij? Deze knolselderijsoep is een perfect gerecht om lekker te koken met deze wintergroente. De smaak van knolselderij is, in tegenstelling tot wat zijn voorkomen misschien doet vermoeden, zacht en ietwat fris. Van knolselderij kun je dus een stevige soep maken, maar met een niet al te zware smaak. De soep is wel lekker voedzaam.


Knolselderij en truffel

Knolselderij en truffel zijn een goede combinatie! Daarom maak je voor dit recept een lekker truffelroom. Dit doe je makkelijk met truffeltapenade (te koop in de supermarkt) en slagroom. Klop dit samen op en je hebt een lekker truffelroom als aanvulling op de soep.

Voor wat extra hartigheid serveer je nog wat kaasstengels bij de knolselderijsoep. Kies voor kant-en-klare kaasstengels of maak ze lekker zelf met het onderstaande recept:

Bladerdeegstengels met ham en kaas
Deze bladerdeegstengels zijn makkelijk om te maken. Vul ze met ham en kaas voor net dat extra's dat ze zo bijzonder maakt. Het geeft een lekkere hartige smaak en zijn daarom heerlijk bij een kom soep of bij de borrel.
Bekijk het recept
bladerdeegstengels
knolselderijsoep met truffelroom en kaasstengels

Knolselderijsoep met truffelroom en kaasstengels

Heerlijke, voedzame knolselderijsoep. Een gezond recept dat je kunt serveren als voorgerecht (6 porties) of maaltijdsoep (3 tot 4 porties). Lekker met truffelroom en kaasstengels!
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien
  • 3 knoflook
  • 1 knolselderij
  • 300 gram aardappel
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 ml room
  • 4 eetlepels truffeltapenade

Instructies
 

  • Schil de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Fruit daarna aan in een ruime pan. Schil de aardappel en ook de knolselderij. Snijd hiervoor de schil en de wortels aan de onderkant royaal weg. Snijd de knolselderij en de aardappel in blokjes en voeg toe aan de pan.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op een laag vuur ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen.
  • Meng intussen voor de truffelroom de room en truffeltapenade met elkaar. Je kunt hiervoor een staafmixer gebruiken. Hierdoor wordt de truffelroom wat fijner.
  • Mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer inzitten. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat bouillon toe en mix nogmaals. Serveer de soep van knolselderij met de truffelroom.
Trefwoord Gezond, Maaltijdsoep, Makkelijk, Vegetarisch

3 reacties op “Knolselderijsoep met truffelroom en kaasstengels”

  1. Pingback: Kerstinspiratie #1: een snel en makkelijk kerstmenu - StudioKOOK

  2. Pingback: Seizoensgroenten van januari - StudioKOOK

  3. Pingback: Bruschetta met truffel, kalkoen en Parmezaanse kaas - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating