Bij springrolls hoort een lekkere dip, toch? Deze springroll dipsaus is zoet, pittig, super smeuïg en niet te zwaar. Daarnaast is het recept ook nog eens ontzettend simpel zonder ingewikkelde ingrediënten. Een recept dat je moet proberen!
Springroll dipsaus
Springrolls zijn loempia’s op basis van rijstvellen, mihoen (of rijstmie) en frisse groenten en eventueel vlees of vis. Super lekker en niet moeilijk om te maken. Deze lichte, rauwe loempiaatjes wil je natuurlijk lekker dippen is een lekkere saus. Snel zijn de kant-en-klaar sauzen uit de supermarkt zoals instant pindasaus, hoisinsaus en chilisaus. Maar, maak een lekkere dip voor springrolls ook een keertje zelf! Dit recept is net zo snel en simpel als een kant-en-klare saus. En niet onbelangrijk: dit recept bevat geen ingewikkelde ingrediënten. Alles is te vinden in de reguliere supermarkt.
Springroll inspiratie
Heb je al een lekker springroll recept uitgezocht? Op StudioKOOK vind je voldoende inspiratie voor het zelf maken van springrolls. Stuk voor stuk zijn ze ontzettend smakelijk en simpel om te maken. Met voldoende keuze uit vega, vlees of vis zit er ongetwijfeld een recept voor je bij.
Bekijk deze springroll recepten eens:
Springrolls met gerookte zalm en asperges
Springrolls met krokante surimi
Springroll salade met zalm

Springroll dipsaus
Ingrediënten
- 3 eetlepels hoisinsaus
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 eetlepel Srirachasaus (of naar smaak)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 à 2 eetlepels water
Instructies
- Neem een ruim kommetje. Doe hierin de hoisinsaus, pindakaas, Srirachasaus en het citroensap. Meng deze ingrediënten goed door elkaar. De saus is ietwat aan de dikke kant, dus voeg voorzichtig een klein beetje water toe. Voeg 1 à 2 eetlepels water toe of totdat de juiste dikte is bereikt.
- Serveer deze smakelijke spingroll dipsaus bij zelfgemaakte springrolls.