bladerdeeghapjes met groene asperges

Bladerdeeghapjes met groene asperges (Snel & Simpel)

Bij de borrel | 30 minutenIngrediënten (10 bladerdeeghapjes met groene asperges)

5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
5 plakes Serranoham
200 gram groene aspergetips
ongeveer 100 gram smeerbare geitenkaas
honing


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de plakjes bladerdeeg diagonaal zodat er 10 gelijke driehoeken ontstaan. Leg de plakjes bladerdeeg met de punt naar boven. Verdeel in het midden van elk plakje een klein lepeltje van de smeerbare geitenkaas. Geen fan van geitenkaas? Scroll even door naar de tips voor een alternatief.

Snijd de onderkantjes van de groene aspergetips af. Je hoeft ze niet te schillen. Maak bundeltjes van de groene asperges en leg deze vervolgens op de geitenkaas. Halveer de Serranoham en leg op elk bladerdeeghapje een beetje van de ham. Vouw de bladerdeeghapjes met groene asperges vervolgens dicht en plak de punten met een beetje water aan elkaar vast.

Bekleed een ruime bakplaat met bakpapier. Leg hier de bladerdeeghapjes met groene asperges, Serranoham en geitenkaas op met voldoende ruimte tussen de hapjes. Bak de bladerdeeghapjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Leg de bladerdeeghapjes op een grote schaal en druppel er eventueel nog wat honing overheen. Serveer direct.


Tips

Ben je geen liefhebber van geitenkaas? De geitenkaas kun je vervangen door bijvoorbeeld mascarpone of crème fraîche.

De groene asperges passen perfect bij de geitenkaas en de Serranoham. Zin om te variëren? Je kunt dit recept ook maken met (dunne) witte asperges of bimi!

Groene asperges zijn echt seizoensgroenten. Wil je meer weten over groene asperges? Lees dan eens dit artikel: ‘Seizoensgroenten van april: groene asperges, spinazie en radijsjes‘. Of ben je benieuwd naar meer recepten met groene asperges? Bekijk hier alle recepten met groene asperges.

Wil je dit recept liever vegetarisch houden? Laat de ham dan weg. Deze kun je eventueel vervangen door wat noten of bestrooi het geheel achteraf met wat pijnboompitten.