Zin in een lekker luxe ontbijtje voor het weekend? Maak deze brioche broodjes met roerei, truffel en spek! Deze lekkere broodje zijn zo onwijs lekker, ze zullen niet teleurstellen. Nog een groot pluspunt aan dit recept: het is helemaal niet moeilijk! Ideaal, dit soort makkelijke, lekkere ontbijtrecepten. Deze brioche broodjes zijn een overheerlijk ontbijt en maken je dag meteen compleet. Geen tijd in de ochtend? Eet ze gewoon wat later, als brunch of voor de lunch!
Brioche broodjes met roerei, truffel en spek
Het water loopt me al in de mond bij alleen al het uittypen van de ingrediënten. Deze brioche broodjes met roerei zijn zo lekker smaakvol en de ingrediënten passen perfect bij elkaar. Zachte en ietwat zoete brioche, romig roerei, natuurlijk de fantastische smaak van truffel en het zoute en het krokante van het uitgebakken spek. Wat wil je nog meer?
Zin in wat variatie? Maak deze brioche broodje met roerei ook eens met bijvoorbeeld met gerookte zalm of avocado!
Luxe ontbijtbroodjes om je dag goed te beginnen
Ik ben dol op een uitgebreid ontbijt. Jij ook? Een grove boterham met oude kaas en jam vind ik ontzettend lekker, maar soms heb je gewoon zin een lekkere, royale sandwich! Deze brioche broodjes met roerei zijn het perfecte voorbeeld hiervan en ik raad aan deze zeker een keer te proberen. Lees het recept even door en je bent meteen verkocht! (Als je dat nog niet was natuurlijk…)
Voor wat meer inspiratie deel ik nog wat lekkere en luxe ontbijtbroodjes van StudioKOOK. Stuk voor stuk overheerlijk en niet moeilijk om te maken!
- Broodje kaas, ei en tuinkers met romige dressing
- Boterham met rookvlees, ei en yoghurtdressing
- Avocadotoast met asperges, spinazie en ei
- Ciabatta toast met scrambled eggs, gepofte cherrytomaten en balsamicosiroop
- Zalmsandwiches met spinazie, komkommer en roomkaas
- BLT sandwich met honing-mosterdsaus
Brioche broodjes met roerei, truffel en spek
Ingrediënten
- 4 (kleine) briochebroodjes (of: melkbroodjes)
- 4 eieren
- 4 plakjes ontbijtspek
- ½ bosje peterselie
- 4 theelepels truffelmayonaise
- boter
- peper en zout
Instructies
- Halveer de brioche broodjes zodat je een boven- en een onderkant krijgt. Bestrijk beide zijden met een klein beetje boter en bak de halve brioche broodjes met de beboterde zijden naar onder in een droge koekenpan. Je kunt ook een grillpan of grillplaat gebruiken hiervoor.
- Haal de brioche broodjes uit de pan en leg apart tot verder gebruik. Bak vervolgens de spek krokant. Dit kan in dezelfde pan. Je hoeft geen extra vetstof toe te voegen. Gebruik eventueel deze bereidingwijze: spek krokant bakken. Haal de krokante spek uit de pan, laat eventueel uitlekken op een keukenpapiertje en zet apart tot verder gebruik.
- Snijd alvast de peterselie fijn en zet apart tot verder gebruik.
- Klop intussen de eieren los met een scheutje water. Ongeveer 2 eetlepels. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de koekenpan opnieuw met een klein beetje extra boter. Doe het losgeklopte ei in de pan en roer dit met een spat los. Zet het vuur niet te hoog. Bak het ei totdat het bijna volledig gestold is. Blijft intussen goed roeren zodat het ei losse stukjes vormt.
- Zet het vuur uit en haal de pan van het pitje. Zeker wanneer je bijvoorbeeld op inductie kookt en de plaat nog warm kan blijven. Anders stolt het ei verder door. Meng het roerei met de verse, fijngesneden peterselie.
- Bestrijk de onderkanten van de brioche broodjes met de truffelmayonaise. Leg hierop een plakje uitgebakken spek. Verdeel het roerei erover en dek vervolgens af met de bovenkant van de brioche. Serveer de brioche broodjes met roerei, truffel en spek direct.