broodje filet americain speciaal Demi Hageman StudioKOOK.nl

Broodje filet americain speciaal (met of zonder truffelmayonaise)

Lunch • 15 minuten


Ingrediënten (1 broodje filet americain speciaal)

1 boterham
2 eetlepels filet americain
1 (klein) sjalotje
2 eetlepels witte balsamicoazijn
2 kleine augurken (of 1 grote)
1 ei
peper en zout

Voor de truffelmayonaise
1 eetlepel truffelmayonaise
1 eetlepels water of citroensap

 

Bereidingswijze

Zet een pan met kokend water en een snuf zout op voor het ei. Doe wanneer het water kookt het zachtjes in het water en zet het vuur laag. Zorg wel dat het water aan de kook blijft. Kook het ei 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Alle tips voor het koken van het perfecte ei vind hier, inclusief de kooktijd voor harder of zacht gekookt eitje.

Pel de sjalot en snijd deze in flinterdunne ringen. Meng de gesneden sjalot met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Zet 5 tot 10 minuten apart om even in te trekken.

Besmeer de boterham met de filet americain. Halveer de augurkjes of snijd ze fijn, wat jij lekkerder vindt eten, en verdeel deze over de filet americain.

Na 6 minuten koken laat je het ei schrikken door het te overspoelen met koud water. Pel het ei en halveer deze. Leg de twee halve eitje op de boterham. Verdeel nog wat gemarineerde zure sjalotjes over het broodje filet americain speciaal en breng als laatst eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

De truffelmayonaise. Ik eet mijn broodje filet americain speciaal het liefst zonder saus, maar deze truffelmayonaise combineert er heerlijk bij! Meng de eetlepel truffelmayonaise met het water of de citroensap. Veel truffelmayonaises smaken erg sterk, dus maak het wat milder met het water of maak het wat frisser met citroensap.

Serveer de truffelmayonaise bij het broodje filet americain speciaal. Verwen jezelf hiermee tijdens de lunch!

 

Tips

Dit broodje filet americain speciaal is heerlijk als voedzaam ontbijt, brunch of als luxe lunch. Wil je dit recept bijvoorbeeld bij een high tea serveren of voor meerdere personen bereiden? Je kunt dit recept eenvoudig verveelvoudigen. Maak snel sandwiches door nog een boterham op het belegde broodje te leggen. Snijd hem vervolgens in kleinere sandwiches.

De zoetzure sjalotjes zijn een heerlijke frisse toevoeging aan dit broodje filet americain speciaal, maar smaken ook lekker op andere sandwiches (zoals boterham met rookvlees, ei en yoghurtdressing) of in een salade. Maak daarom eventueel een extra grote portie. Het is een aantal dagen te bewaren in de koelkast.

Heb je geen witte balsamicoazijn in huis? Gewone azijn is ook prima te gebruiken in dit recept.

Voeg als extra smaakmaker wat fijngesneden dille (vers of gedroogd) toe aan de zoetzure sjalotjes.

 

Misschien vind je dit ook lekker

1 reactie op “Broodje filet americain speciaal (met of zonder truffelmayonaise)”

  1. Pingback: Bruschetta met truffel, kalkoen en Parmezaanse kaas - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.