bladerdeegtaartjes met mascarpone, Serranoham en pistachenootjes

Bladerdeegtaartjes met mascarpone, Serranoham en pistachenootjes

Hartig bakken • 40 minuten


Ingrediënten (4 bladerdeegtaartjes)

4 plakjes bladerdeeg
125 gram mascarpone
50 gram Serranoham (4 plakjes)
handje pistachenootjes, gepeld

4 kleine taartvormpjes
bakpapier

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de 4 kleine taartvormpjes eventueel in met boter en bekleed met een stukje bakpapier. Leg op elk taartvormpje een plakje bladerdeeg en duw deze voorzichtig in de vorm. Snijd het overhangende deeg af en prik de bodem in met een vork.

Bak de taartbodem 30 minuten af in de voorverwarmde oven.

Laat de bladerdeegtaartjes afkoelen. Is de bodem ondanks het inprikken omhoog gekomen tijdens het bak? Druk deze dan voorzichtig door zodat er weer een bakje een ontstaat. Of snijd het omhoog gekomen deel uit de bladerdeegtaartjes.

Verdeel de mascarpone over de taartjes. Verdeel de ham mooi over de mascarpone en strooi als laatst wat pistachenootjes over het geheel. Serveer de bladerdeegtaartjes met mascarpone, Serranoham en pistachenootjes direct.

 

Tips

Wil je deze bladerdeegtaartjes met masacarpone, Serranoham en pistachenootjes voorbereiden voor bijvoorbeeld een high tea? Bak de bodems dan af en bewaar deze in dichte trommel. Het deeg zal ietwat minder krokant zijn naar mate je het langer bewaard, maar dit zou je een aantal minuutjes kunnen oppiepen in de oven. Beleg de bladerdeegtaartjes vlak voor het serveren.

Heb mascarpone over na het maken van dit recept? Probeer dan ook eens deze makkelijke appeltaartjes met bladerdeeg, mascarpone en speculaaskruiden. Hier gaat precies dezelfde hoeveel mascarpone in als in dit recept.

Nog een laatste touch geven aan dit recept? Verdeel wat druppels balsamicosiroop over deze bladerdeegtaartjes.

 

Misschien vind je dit ook lekker

1 reactie op “Bladerdeegtaartjes met mascarpone, Serranoham en pistachenootjes”

  1. Pingback: Bladerdeegtaartjes met ei en gerookte zalm - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.