plaattaart met ansjovis, ei en doperwtjes

Plaattaart met ansjovis, ei en doperwtjes

Hoofdgerecht met vis • 15 minuten + 30 minuten in de oven


Ingrediënten (4 pers.)

6 plakjes bladerdeeg (diepvries) of 1 pak bladerdeeg op rol (vers)
250 gram crème fraîche
ongeveer 40 gram ansjovis uit blik
4 eitjes
100 gram doperwtjes
peper


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel het bladerdeeg over een bakplaat, eventueel met een stukje bakpapier eronder zodat het niet gaat plakken. Gebruik je diepvries bladerdeeg? Laat het deeg ontdooien en de plakjes bladerdeeg in een rechthoek tegen elkaar aan. Zorg dat de randen ietwat overlap hebben. Druk deze vervolgens goed op elkaar.

Snijd ongeveer 1 cm van de rand af het deeg in, zodat er een kleiner rechthoek ontstaat, maar snijd het deeg niet volledig door. Prik met een vork over hele binnenkant van het bladerdeeg gaat. Bak het bladerdeeg 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal na het bakken het bladerdeeg uit de oven, maar laat de oven aan staan. Verdeel de crème fraîche over het bladerdeeg, maar niet over de randen. Giet de doperwtjes eventueel af en laat goed uitlekken. Je kunt zoveel doperwtjes uit blik of een potje als doperwtjes uit de vriezer gebruiken in dit recept. De bevroren doperwtjes kun je direct uit de verpakking gebruiken.

Laat de ansjovis goed uitlekken en snijd deze in de lengte door midden. Verdeel de ansjovisfilets over de plaattaart. Breng het geheel op smaak met peper.

Zet de plaattaart met ansjovis terug in de oven voor 20 minuten. Haal de plaattaart tussentijds uit de oven en breek de eieren erboven. Laat de plaattaart met de eieren erop de laatste 13 minuten meebakken.


Tips

Wil je dit plaattaart met ansjovis, ei en doperwtjes ook eens met andere vissoorten maken? Vervang de ansjovis dan eens door gerookte zalmsnippers of makreel.

Misschien vind je dit ook lekker

3 reacties op “Plaattaart met ansjovis, ei en doperwtjes”

  1. Pingback: Plaattaart met spinazie, feta en olijven - StudioKOOK

  2. Pingback: Risi e bisi met zalm - StudioKOOK

  3. Pingback: 10 x gerechten om de lente in huis te halen - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.