kippendrumsticks uit de oven met mandarijn en tijm hoe zie je of kip gaar is?

Kippendrumsticks uit de oven met mandarijn en tijm

Hoofdgerecht, vlees • 15 minuten + 4 uur marineren


Ingrediënten (6 à 8 pers.)

8 kippendrumsticks (ongeveer)

Voor de marinade
sap van 6 mandarijnen (±75 ml)
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels witte balsamicoazijn
2 theelepels mosterd
2 theelepels honing
½ bosje tijm (de blaadjes van de takjes gerist)
2 theelepels gemalen kaneel
peper en zout

Voor de mandarijn-knoflookdip
4 of 5 tenen knoflook, in de schil
2 extra mandarijnen

 

Bereidingswijze

Meng voor de marinade alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Doe de kippendrumstick in een ruime kom, schaal of afsluitbare bak en giet de marinade eroverheen. Schep het geheel even om om ervoor te zorgen dat alle kip bedekt is met wat marinade. Sluit het geheel af en zet in de koelkast om te marineren. Laat het minimaal 4 uur staan. Schep eventueel tussentijds om.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de kippendrumsticks in een ruime ovenschaal. Schep ongeveer de helft van de marinade over de kip. Halveer de extra mandarijnen en leg deze naast de kippendrumsticks in de ovenschaal. Voeg ook de knoflookteentjes in de schil toe. Doe de kippendrumsticks in de oven en rooster het geheel 35 minuten. Schep halverwege de oventijd een paar eetlepels over de kippendrumsticks.

Maak de mandarijn-knoflookdip met de gehalveerde, geroosterde mandarijnen en de gepofte teentjes knoflook in de schil volgens dit recept. Serveer de mandarijn-knoflookdip vervolgens naast deze heerlijke kippendrumsticks uit de oven met mandarijn en tijm.

Serveer de kippendrumsticks uit de oven met mandarijn en tijm als hoofdgerecht, aangevuld met een lekkere salade, wat groenten en bijvoorbeeld een aardappelgratin. Een heerlijk en eenvoudig te bereiden kerstdiner!

 

Tips

Zet de laatste 4 minuten de grillstand van de oven nog even aan. Dit zorgt voor een extra krokant korstje (het vel) op de kip.

Deze kippendrumsticks uit de oven met mandarijn en tijm zijn ontzettend makkelijk om voor te bereiden! Maak de marinade, overgiet de kip hiermee en bewaar in de koelkast tot gebruik. Hoe langer de kip gemarineerd wordt, hoe intenser de smaak. Heerlijk! Bereid deze kip dus alvast een dag van te voren.

Dit recept is een eenvoudig recept voor kerst, maar deze kippendrumsticks uit de oven zijn natuurlijk ook heerlijk buiten de kerst om!

Mandarijnen zijn echt seizoensfruit. Lees hier alle over de seizoensgroenten van november.

 

Misschien vind je dit ook lekker

2 reacties op “Kippendrumsticks uit de oven met mandarijn en tijm”

  1. Pingback: Mandarijn-knoflookdip - StudioKOOK

  2. Pingback: Kooktips #8: hoe zie je of kip gaar is? - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.