Mexicaanse lasagne, de perfecte combinatie tussen de Italiaanse keuken en de Mexicaanse keuken. Ik gebruik voor dit recept chili con carne als basis. Dat betekent dat deze Mexicaanse lasagne ook perfect is om restjes op te maken. Heb je wat chili over? Gooi het niet weg, maar maak er deze heerlijke ovenschotel van!
Koken met restjes chili con carne
Voor dit recept gebruik ik chili con carne. Chili con carne is al een gerecht op zich, dus ideaal als je wat over hebt. Daar kun je de volgende dag perfect deze Mexicaanse lasagne mee maken. Ik gebruik ongeveer 500 gram chili con carne. Dit zijn plusminus 4 grote opscheplepels. Zonde om weg te gooien en met dit recept eet je niet twee dagen hetzelfde.
Recepten voor chili con carne
Mexicaanse lasagne
Met chili con carne als basis heb je eigenlijk alleen nog lasagnebladen nodig om de lasagne op te bouwen. Voor wat extra groenten én een beetje bite maak ik ook laagje van dunne plakjes courgette, een topcombinatie! Sluit de opbouw van de lasagne af met een laagje saus/chili con carne en dek als laatste af met kaas. Deze Mexicaanse lasagne is echt zo lekker, op en top comfort food!
Mexicaanse lasagne met bonen en courgette
Ingrediënten
- 500 gram chili con carne (4 grote opscheplepels)
- ½ courgette (in dunne plakjes)
- lasagnebladen
- 100 gram geraspte kaas
En verder
- een ovenschaal van ongeveer 15 bij 20 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de chili con carne met 100 ml water. Meng vervolgens goed door.
- Vet de ovenschaal in en maak laagjes van de chili con carne, de plakjes courgette en de lasagnebladen. Eindig met een laagje saus en dek de Mexicaanse lasagne vervolgens af met geraspte kaas.
- Bak de Mexicaanse lasagne 45 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct. Eet smakelijk!