Mexicaanse ovenschotel, een echt comfort food recept! Deze ovenschotel breng je op smaak met lekkere, Mexicaanse kruiden. Heerlijk in combinatie met de aardappelschijfjes en het rul gebakken gehakt. Dit recept is ook goed voor te bereiden, dus kook meteen voor twee dagen!
Mexicaanse ovenschotel
Ben jij dol op ovenschotels? Dan is deze Mexicaanse ovenschotel er eentje die je zeker moet proberen! Je maakt dit recept met gehakt, groenten, lekkere, Mexicaanse specerijen en aardappelschijfjes. Een super voedzame ovenschotel dus.
Je kunt dit recept goed voorbereiden, daarom maak ik graag een dubbele portie en verdeel dit dan over 2 ovenschalen. Zo kook je één keer, maar kun je er twee dagen van eten. Ideaal. De tweede ovenschaal schuif je de volgende dag gewoon de oven in om af te bakken. Zo zet je zonder moeite een gezonde maaltijd op tafel.
Chilikruiden
Het specerijenmengsel voor deze Mexicaanse ovenschotel maak je eenvoudig zelf. Je kunt dit mixje maken in een grotere hoeveelheid en bewaren in een kleine weckpot. Zo heb je je favoriete chilikruiden voor Mexicaanse gerechten altijd bij de hand. Het recept vind je hier (klik).
Heb je geen chilikruidenmengsel gebruik dan het volgende recept: 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel chilipoeder (of meer naar smaak), ½ theelepel gedroogde oregano.
Deze hoeveelheden zijn goed voor één recept voor Mexicaanse ovenschotel.
Mexicaanse recepten
Mexicaanse recepten en recepten uit de Tex-Mex keuken zijn vaak lekker kruidig. Super smaakvol dus. Op StudioKOOK vind je nog meer van lekkere Mexicaanse recepten en Tex-Mex recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze mexicaanse gehaktbroodjes met rode paprika, bosui en kaas of deze nachoschotel met gehakt en witte bonen. Allebei super lekkere gerechten die je zeker eens wil proberen!
Zin in meer Mexicaanse recepten? Alle recepten uit de Mexicaanse keuken vind je hier (klik).
Mexicaanse ovenschotel met gehakt en aardappelschijfjes
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram rundergehakt
- 2 paprika’s
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 3 theelepels chilikruiden (zie tip)
- 800 ml tomatenblokjes (blik)
- 1 eetlepel suiker
- 150 gram maïs (blik)
- 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes (diepvries of koelvers)
- 100 gram geraspte kaas
En verder:
- guacamole voor erbij
- ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui en de knoflook en fruit deze vervolgens in een hapjespan in wat boter of olie. Voeg het gehakt toe en bak deze op hoog vuur rul.
- Was de paprika’s en ontdoe deze van de steel en de zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in blokjes en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree samen met de chilikruiden toe aan de pan en bak deze zo’n 3 minuten mee. Doe vervolgens de tomatenblokjes in de pan en meng goed door. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 15 minuten op laag vuur pruttelen. Vind je de vulling wat te zuur? Voeg dan de eetlepel suiker toe.
- Giet de maïs af en meng deze door de vulling.
- Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes (250 gram). Verdeel hierover de vulling en dek het geheel vervolgens af met nog een laag aardappelschijfjes (250 gram). Bedek de Mexicaanse ovenschotel met gehakt en aardappel met de geraspte kaas en bak het geheel 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Serveer de ovenschotel direct. Lekker met een frisse salade en guacamole.
Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK
Pingback: Pizza ovenschotel met pasta en salami - StudioKOOK
Pingback: Pasta ovenschotel met kaassaus en broccoli - StudioKOOK
Pingback: Recepten voor oktober - 15 heerlijke oktobergerechten! - StudioKOOK