Hoofdgerecht met vlees • 50 minuten
Ingrediënten (4 pers.)
1 ui
2 teentjes knoflook
500 gram rundergehakt
2 paprika’s
1 eetlepel tomatenpuree
3 theelepels chilikruiden (zie tip)
800 ml tomatenblokjes, blik
1 eetlepel suiker
150 gram maïs, blik
500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
100 gram geraspte kaas
ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui en de knoflook en fruit deze vervolgens in een hapjespan in wat boter of olie. Voeg het gehakt toe en bak deze op hoog vuur rul.
Was de paprika’s en ontdoe deze van de steel en de zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in blokjes en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree samen met de chilikruiden toe aan de pan en bak deze zo’n 3 minuten mee. Doe vervolgens de tomatenblokjes in de pan en meng goed door. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 15 minuten op laag vuur pruttelen. Vind je de vulling wat te zuur? Voeg dan de eetlepel suiker toe.
Giet de maïs af en meng deze door de vulling.
Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes (250 gram). Verdeel hierover de vulling en dek het geheel vervolgens af met nog een laag aardappelschijfjes (250 gram). Bedek de Mexicaanse ovenschotel met gehakt en aardappel met de geraspte kaas en bak het geheel 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
Serveer de ovenschotel direct. Lekker met een frisse salade en guacamole.
Tips
Deze Mexicaanse ovenschotel met gehakt en aardappel is ideaal om voor te bereiden. Maak de ovenschotel volledig klaar, maar doe de ovenschotel pas af vlak voor het diner. Bewaar het gerecht tot die tijd in de koelkast.
Met dit recept voor chilikruiden maak je deze kruidenmix eenvoudig zelf. Wil je geen grote hoeveelheid bereiden, gebruik dan de volgende hoeveelheden specerijen: 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel chilipoeder (of meer naar smaak), ½ theelepel gedroogde oregano.
Pingback: 22 x recepten zonder vlees - StudioKOOK
Pingback: Pizza ovenschotel met pasta en salami - StudioKOOK