Tagliatelle met romige pestosaus, klinkt dat niet fantastisch lekker? Ik ben dol op snelle maar voedzame, Italiaanse pasta’s en daar is deze lekkere pasta pesto een ideaal voorbeeld van! Dit recept is makkelijk, snel en onwijs lekker. Geen reden om dit makkelijke recept voor de doordeweekse dag niet op tafel te zetten.
Tagliatelle met romige pestosaus
Ik ben dol op pasta. Vaak kies is tussen tagliatelle of penne, dat zijn mijn favorieten denk ik. Met een lekkere saus natuurlijk, zelfgemaakt. Dat zelf een pastasaus maken niet moeilijk is, bewijst deze lekkere tagliatelle. Deze pestosaus maak je met maar een hand vol ingrediënten. Bak de kip en de courgette. Andere groenten? Deze kun je ook toevoegen. Denk aan bijvoorbeeld prei of paprika.
Voeg de pesto en de room toe en laat even verwarmen. Als laatste nog de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes toevoegen aan de saus en je bent klaar. Simpel hè?
Italiaanse pasta
Italiaanse pasta’s zijn in mijn ogen onweerstaanbaar. Of je nu kiest voor deze tagliatelle met romige pestosaus of dat je kiest voor een andere lekker pastarecept van StudioKOOK, succes gegarandeerd!
Om je te inspireren zal ik nog een aantal lekkere en makkelijke pastarecepten voor je op een rijtje zetten hieronder:
Makkelijke ingrediënten
Voor dit makkelijke recept gebruik ik alleen makkelijke ingrediënten. De kip en de courgette snijd je in ongeveer gelijke grootte, het liefst hapklaar. Je kunt de kip natuurlijk ook voorgesneden kopen. Even bakken en je bent al toe aan het maken van de saus.
Voor de romige pestosaus heb je slecht 2 ingrediënten nodig. Wie had je gedacht dat simpel zo lekker kon zijn! De pesto en de room vormen samen een overheerlijke saus die dit pastagerecht helemaal samen brengt.
Alleen nog wat fijngesneden reepjes zongedroogde tomaat, echt een smaaksensantie, en wat rucola bovenop. Deze makkelijke pasta eet je het liefst elke dag!
Tagliatelle met romige pestosaus
Ingrediënten
- 100 gram tagliatelle
- 1 eetlepel pesto
- 100 ml kookroom
- 100 gram kipfilet blokjes
- 1/3 courgette halve plakjes
- 4 zongedroogde tomaatjes in reepjes
- handje rucola
- peper en zout
Instructies
- Kook de tagliatelle beetgaar. Bak intussen de kipfilet gaar. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur mee.
- Voeg de pesto en de kookroom toe. Meng het geheel goed door. Doe de zongedroogde tomaatjes bij de saus en verwarm even mee. Voeg hierna de beetgare tagliatelle toe.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer met rucola.
Pingback: Pesto met walnoten - StudioKOOK
Pingback: Makkelijke pasta met roomsaus, courgette en ham - StudioKOOK