Gezond ontbijten is belangrijk, maar lekker is natuurlijk veel aantrekkelijker. Wat als je deze twee factoren nu kunt combineren met weinig moeite? Deze yoghurt met warme appel en kaneel maak je snel klaar en smaken heerlijk! De warme appels geven dat schaaltje yoghurt een stuk meer allure. Dat gecombineerd met kaneel en krokante noten en je gezonde en lekkere ontbijtje is klaar!
Warme, gekarameliseerde appels als ontbijt
Dat klinkt toch fantastisch? De appels hoef je niet te schillen, hierin zitten per slot van rekening de meeste vitamines en dit scheelt ook nog eens tijd. Bak de appelpartjes in wat boter en karameliseer ze in korte tijd met lekker wat honing. Door het gebruik van wat zoetstof wat suiker bevat gaat het karameliseren sneller, handig! De warme appels smaken meteen een stuk rijker en je hebt minder nodig in de yoghurt voor een smaakvolle beleving. Appels en kaneel zijn natuurlijk een gouden combinatie en daarom voeg je gewoon een vleugje kaneel toe tijdens het bakproces. Lekker!
Yoghurt met warme appel en kaneel
Deze warme, gekarameliseerde appeltjes staan natuurlijk niet op zichzelf. Combineer ze met het frisse van yoghurt en het krokante noten. De noten schud je zo uit het zakje. Heb je zelf een pot granola gemaakt? Ook dit kun je gebruiken voor net wat extra crunch in dit power ontbijtje. Ik eet deze yoghurt met warme appel het liefst direct op. Het warme van de appels in combinatie met het koele van de yoghurt is ontzettend lekker. Maak je dit ontbijtje voor later? Prima! Want, ook afgekoeld smaken deze appels nog lekker zoet en sappig.
Zin in meer gezonde ontbijtjes? Bekijk ook deze recepten eens:
- Hartig ontbijt met kwark, cherrytomaten, citroen en pistachenootjes
- Avocadotoast met asperges, spinazie en ei
- Basisrecept voor granola
- Spinaziewafels met avocado en hüttekäse
Yoghurt met warme appel en kaneel
Ingrediënten
- 1 appel
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel kaneel
- 300 ml yoghurt
- 1 handje noten
Instructies
- Was de appel en snijd deze in parten. Snijd het klokhuis uit de appel en snijd het vruchtvlees vervolgens in de plakjes. Verwarm een klein beetje vetstof in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de appel een paar minuten.
- Voeg vervolgens de honing en de kaneel toe en laat 2 minuten karameliseren.
- Schep de yoghurt in een ontbijtschaaltje en leg de warme appel hier bovenop. Verkruimel de noten over de yoghurt. Eet de yoghurt met warme appel direct.